Gemeente Oost-Gelre


Persbericht Raad van Bestuur Lindebrook

Inloopmiddag Herinrichting Nieuwe Beek
Raad van Bestuur Lindebrook organiseert inloopmiddag op 18 november

Op 18 november 2009 organiseert de Raad van Bestuur Lindebrook een inloopmiddag voor belangstellenden over de herinrichting van de Nieuwe Beek. Het doel van de herinrichting is een ecologische verbindingszone te creëren tussen het Hooiland en Lindebrook. Het project wordt uitgevoerd in opdracht van de Raad van Bestuur en wordt ondersteund door Waterschap Rijn en IJssel en de Gemeente Oost Gelre.

Herinrichting
De herinrichting betreft het gedeelte Nieuwe Beek gelegen tussen het Hooiland en industrieterrein Lindebrook, beginnende bij de Lievelderweg en lopende tot de N18. De uitvoering ervan staat gepland voor het voorjaar van 2010. Door de herinrichting zal het huidige profiel van de beek worden veranderd en zal de beek meanderend worden aangelegd. Dat houdt in dat de strakke, rechte lijn van de huidige beek zal verdwijnen en plaats zal maken voor een slingerend beekje. Aan de zijde van Lindebrook worden stukken struweel en bosjes aangeplant, die ervoor zorgen dat het bedrijventerrein Lindebrook een groene uitstraling krijgt aan de kant van het Hooiland. Het huidige trapveldje blijft en er zal een speelvoorziening worden geplaatst. Het huidige fiets- en wandelpad wordt gehandhaafd, maar zal op sommige plaatsen iets verlegd worden.

Inloopmiddag
Belangstellenden zijn van harte welkom op de inloopmiddag die gehouden wordt op 18 november van 17.00 tot 19.00 uur op het kantoor van Civiel Management Lichtenvoorde (CML) aan de Zilverlinde 7 te Lichtenvoorde. De Raad van Bestuur nodigt belangstellenden uit om kennis te nemen van het plan voor de herinrichting en om vragen te stellen over de verdere invulling van de herinrichting. Tevens is er de mogelijkheid tot het doen van suggesties voor verdere uitwerking van het definitieve ontwerp. Voor meer informatie kan men contact opnemen met dhr. M. Veerbeek van CML via telefoonnummer 0544 - 39 32 21.




Gemeente Oost-Gelre