Ingezonden persbericht


Edison Jazzism Publieksprijs 2009 voor Sabrina Starke

Eindhoven, 10 november 2009 - Zangeres Sabrina Starke is de winnaar van de derde Edison Jazzism Publieksprijs. Sabrina Starke, die eerder dit jaar ook al een Edison Pop voor Beste Nieuwkomer ontving, krijgt de prestigieuze Edison voor haar geroemde album 'Yellow Brick Road'.

De Edison Jazzism Publieksprijs is een initiatief van de Edison Stichting en het blad Jazzism Magazine. Lezers van het blad konden in de afgelopen maanden via een website stemmen op hun favoriete artiest met bijbehorend album. Dat resulteerde in een spannende afvalrace tot een shortlist van drie artiesten. Met een totaalscore van ruim 42% van de stemmen is Sabrina Starke de winnaar, op de voet gevolgd door Wicked Jazz Sounds Band met het album The Biggest Sin. Als derde eindigde Wouter Hamel met zijn album Nobody's Tune.

De publieksprijs wordt ondersteund door Radio 6. Dit station zal uitgebreid aandacht besteden aan de winnaar. Tijdens de uitreiking van de Edison Jazz/World, op 18 november aanstaande, zingt Sabrina Starke onder begeleiding van het Metropole Orkest in het Muziekcentrum Frits Philips te Eindhoven en is live te beluisteren op Radio 6. De winnaar van de Edison Oeuvre Prijs, Dianne Reeves, komt naar Eindhoven om het beeld in ontvangst te nemen en geeft een optreden van ruim een uur met het Metropole Orkest.


---




Ingezonden persbericht