Gemeente Alkmaar


Alkmaar, 12 november 2009

Open Marathon op woensdag 18 november op IJsbaan De Meent

Of het buiten nu vriest of dooit: er is deze novembermaand schaatsactie genoeg op Kunstijsbaan De Meent in Alkmaar. Zo staat er woensdag 18 november de eerste Open Marathon op het programma. Voor iedere geoefende recreant de ideale mogelijkheid om eens kennis te maken met het lange afstand schaatsen.

Open marathon
De Open Marathon is een wedstrijd over 10 ronden voor deelnemers die géén licentiehouder (wedstrijdrijder) van de KNSB zijn. Dat wil dus zeggen een wedstrijd voor iedereen van 16 jaar en ouder die op de lange afstand behoorlijk mee kan komen.

Inschrijven
Woensdagavond 20.30 tot 21.00 uur Kassa IJsbaan De Meent. De kosten voor de marathon zijn E 5 (inclusief E 2 borg voor het startnummer). Inschrijving is mogelijk in drie categorieën, namelijk: dames, heren en veteranen. In iedere categorie zijn mooie prijzen te winnen.

Start vanaf 21.15
Vanaf 21.15 uur schaatsen de deelnemers twee keer tien ronden waarna de finalisten bekend zijn. De finalisten gaan vervolgens over 15 ronden de strijd met elkaar aan voor de overwinning.

Afsluiting
Om 23.00 uur vindt boven in het restaurant een gezellige prijsuitreiking plaats. De uitslag wordt na de wedstrijd (binnen 48 uur) gepubliceerd op de site van De Meent: www.ijsbaandemeent.nl. Hier kunt u ook meer informatie vinden over de Open Marathon of andere schaatsevenementen.