Gemeente Barendrecht

Feestelijke eerste paal Edudelta College Barendrecht

BARENDRECHT (donderdag 12 november 2009) - Op woensdag 18 november slaat wethouder Coby van Deursen (Onderwijs) samen met een leerling en de voorzitter van de raad van toezicht rond 14.45 uur de eerste paal voor de nieuwbouw van het Edudelta College Barendrecht. Het nieuwe, twee lagen tellende hoofdgebouw op de hoek van de 1e Barendrechtseweg en de Dierensteinweg vervangt een groot deel van het oorspronkelijke gebouw.

In opdracht van de Edudelta Onderwijsgroep heeft architectenbureau Archikon een ontwerp gemaakt voor een fris, aantrekkelijk schoolgebouw. Het nieuwe gebouw biedt meer mogelijkheden om VMBO-leerlingen aansprekend en modern onderwijs te geven. Dit sluit aan bij de hedendaagse eisen die aan het onderwijs worden gesteld. Uitgangspunt is dat het onderwijs aansluit bij de capaciteiten van de individuele leerling. Ook de kas en de afdeling dierverzorging en de afdeling aanleg en onderhoud worden grondig verbouwd. Daarnaast komt er een uitbreiding van de praktijklokalen. In de laatste fase wordt het resterende deel van het oude gebouw inwendig aangepast. Tijdens de verbouwing vinden de lessen gewoon doorgang.

Moderne school

Het Edudelta College Barendrecht is uitgegroeid tot een school voor jongeren met een brede belangstelling voor allerlei beroepssectoren. De VMBO-opleidingen leggen een goede basis voor elke vervolgopleiding in het middelbaar beroepsonderwijs (MBO). Gedacht kan worden aan opleidingen in de groene sector, maar ook aan regionale opleidingen centra (ROC's) in de technische richting, zorg en welzijn of in de verkoop en administratie. Op de locatie in de Rijnstraat worden MBO-opleidingen verzorgd. Deze leiden jonge mensen op voor modern vakmanschap met gedegen vakkennis, vaardigheden en persoonlijke kwaliteiten, die sterk staan in het bedrijfs- en beroepsleven. Delen van het praktijkgedeelte van het MBO vinden plaats op de Dierensteinweg.


Noot voor redacties