Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Expositie Sacha Golden Heel Award 2010

Van 18 november 2009 tot en met 3 januari 2010 zijn de genomineerde schoenen voor de Sacha Golden Heel Award 2010 te zien in Tassenmuseum Hendrikje. Een vakjury bepaalt in februari 2010 welk ontwerp exclusief in de winkels van Sacha te koop zal zijn.

Platvorm jong talent
Acht master studenten van het Fashion Institute Arnhem (FIA) hebben een ontwerp ingediend voor de Sacha Golden Heel Award, die voor de derde keer wordt uitgereikt. Deze prijs is onderdeel van het project 'Sacha supports upcoming talent'. Sacha wil een platvorm bieden voor jong talent, niet vanuit commercieel oogpunt, maar om jonge mensen in contact te brengen met het schoenenvak. Veel kennis over dit vak en leerambacht dreigt verloren te gaan.

Voor deze prijs heeft Sacha samengewerkt met FIA. De studenten van deze opleiding hebben een masterclass gekregen om alle aspecten van het ontwerpen van schoenen te leren.

Deelnemers
Wie wordt de winnaar van de Sacha Golden Heel Award 2010? De deelnemers zijn:
Pauline van Dongen met haar ontwerp 'Vertigo'
Fanciscus van der Meer met 'Anna's Apprearance'
Oda Pausma met de 'untitled shoe'
Jiska van Rossum met 'S/HE'
Rebecca Ward met 'Psychodiagnostik'
Janneke Verhoeven met 'Encycloïd Enlightment'
Josine Visser met 'Syndrom'
Nick Rosenboom met 'Late Night Jane'

Jury
Een gerenommeerde jury zal de ontwerpen van de studenten van FIA bestuderen. Bas Kosters, Bastiaan van Schaik, Georgette Koning, René van den Berg, Angelique Westerhof en Paul Termeer beoordelen de inzendingen op authenticiteit, concept, onderzoek, technische ontwikkeling en creativiteit.

Meestemmen
Vanaf eind november kan het publiek meestemmen door zijn voorkeur kenbaar te maken via de website, www.goldenheel.nl. Door online te stemmen kan iemand uit het publiek worden geselecteerd om de prijsuitreiking bij te wonen.

Tassenmuseum Hendrikje
Herengracht 573
1017 CD Amsterdam
T 020-524 64 52
F 020-524 63 53
E info@tassenmuseum.nl
I www.tassenmuseum.nl
Het museum is dagelijks geopend van 10.00-17.00 uur.



Ingezonden persbericht