Gemeente Venray


12 november 2009

Verkiezingen live te volgen in aula Raayland

Wie met de neus bovenop de gemeenteraadsverkiezingen wil zitten, komt woensdag 18 november 's avonds naar het Raayland College. Daar organiseert de gemeente Venray de verkiezingsavond. Met live-interviews, muziek, de uitslagen van alle stembureaus en de presentatie van de nieuwe gemeenteraad.

Het programma begint om 22.00 uur met de bekendmaking van de eerste verkiezingsuitslagen. De stembussen zijn dan net een uur gesloten. In clusters van een aantal stembureaus worden voor en na de uitslagen bekend. Tussendoor zijn er impressies te zien van de nieuwe dorpen in de gemeente Venray. Presentator Sjang Vollenberg zal de aanwezige oude en nieuwe raadsleden interviewen over hun verwachtingen, hun vreugde en teleurstellingen. Leerlingen van het Raayland College zorgen voor een muzikaal intermezzo.

Op 18 november worden alleen in Noord-Limburg
gemeenteraadsverkiezingen gehouden. De uitslagen zijn mogelijk een graadmeter voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart in de rest van het land. Dat zorgt voor extra aandacht van de media. Regionale omroep L1 en de NOS zijn aanwezig in Venray, net als Peel en Maas Tv en de lokale omroep.