Ingezonden persbericht


Noordwijk, 13 november 2009.

PERSGESPREK + INFORMATIEBIJEENKOMST + ONDERTEKENING CONVENANT

MET BETREKKING TOT
TIJDELIJKE ARBEIDSMIGRANTEN UIT MIDDEN- EN OOST EUROPA

Woensdag 18 november staat in het gemeentehuis van Katwijk het onderwerp tijdelijke arbeidsmigranten uit Midden- en Oost Europa in de Duin- en Bollenstreek centraal.

Eerst wordt om 18.30 uur een persgesprek gehouden over de uitkomsten en conclusies van de werkgroepen Mans en De Lange. Verder wordt het rapport met de resultaten van het interventieteam van de Belastingdienst openbaar gemaakt. De werkgroepen Mans en De Lange hebben sinds 2007 gewerkt aan de verbetering van de woon/werksituatie van de naar schatting 10.000 tijdelijke arbeidsmigranten uit Midden- en Oost Europa in de Duin- en Bollenstreek en zijn vernoemd naar hun voorzitters, respectievelijk Toon Mans, burgemeester van Hillegom en de Noordwijkse wethouder Leendert de Lange.

De werkgroep De Lange heeft zich in hoofdzaak beziggehouden met alle facetten van het beleid met betrekking tot de huisvesting van deze arbeidsmigranten. De werkgroep Mans heeft zich in dit kader gebogen over voortzetting van het Informatie Punt Polen (IPP) en de interventieteams.

Tijdens het persgesprek komen onder andere aan de orde:

o De resultaten van het interventieteam van de Belastingdienst; o de voortgang van het informatiepunt Polen en het nieuwe gezicht achter het informatiepunt; o de presentatie van de politiecijfers inzake de veiligheidssituatie rondom de arbeidsmigranten; o de ondertekening van het convenant tussen de zes gemeenten uit de Duin- Bollenstreek en de uitzendkoepels tijdens de informatiebijeenkomst later die avond;

Bij het persgesprek zijn beide eerdergenoemde voorzitters van de werkgroepen, de heren Mans en De Lange aanwezig, alsmede de heer Waldo de Boer, districtschef Duin- en Bollenstreek van de Politie Hollands Midden en mevrouw Conny Kokje, namens de projectleiders van het interventieteam van de Belastingdienst.

Aansluitend aan het persgesprek begint om 20.00 uur een openbare informatieavond, eveneens in het gemeentehuis van Katwijk. Naast de al genoemde onderwerpen uit het persgesprek, wordt gesproken over onder andere:

o de presentatie van de de 'doelgroepenagent'
o het beslissingsformat 'Handhaving';
o de afsluitende rapportage van de werkgroep De Lange.

De openbare informatiebijeenkomst wordt geopend door de burgemeester van Katwijk, de heer Jos Wienen. Om 20.10 uur ondertekenen de verantwoordelijk wethouders uit Hillegom, Katwijk, Lisse, Noordwijk, Noordwijkerhout en Teylingen het convenant tussen deze Duin- en Bollenstreekgemeenten en landelijke uitzendkoepels ABU, NBBU en VIA.

Wethouder Leendert de Lange: "De enige goede aanpak is een gezamenlijke aanpak op vele niveaus, juist in deze tijd en met het sluiten van het convenant kunnen we nadrukkelijk het kaf van het koren scheiden en zo goed voorbereid zijn op de toekomst."

U bent te allen tijde van harte welkom bij het persgesprek en de informatieavond, maar om u goed te kunnen faciliteren stellen wij het op prijs als u zich even aanmeldt bij Mariëlle van der Plas, tel: 071 - 366 0431 of via email m.vanderplas@noordwijk.nl. Het rapport met de resultaten van het interventieteam van de Belastingdienst is woensdagavond 18 november beschikbaar en ter plekke verkrijgbaar.

Het gemeentehuis van Katwijk is gevestigd op Koningin Julianalaan 3 te Katwijk.



Ingezonden persbericht