Gemeente Harenkarspel

Commissie Ruimtelijke Zaken

Woensdag 18 november 2009 vergadert de commissie Ruimtelijke Zaken (RZ) in het gemeentehuis aan de Oostwal in Tuitjenhorn. De vergadering begint om 19.30 uur in commissiekamer 013 bereikbaar via ingang avondgebruik aan de Delftweg. De vergadering wordt geleid door waarnemend voorzitter H. de Ruiter, is openbaar en dus toegankelijk voor een ieder. Burgers die willen inspreken, kunnen zich tot een half uur voor de vergadering aanmelden bij de raadsgriffier.

Onderwerpen op de agenda zijn:


1. Opening.

2. Spreekrecht burgers.

3. Vaststellen van de agenda

4. Vaststelling besluitenlijst openbare vergadering raadscommissie RZ van 7 oktober 2009

5. Voorstel tot vaststelling van de Structuurvisie Harenkarspel: instemmen met reactienota inzake afhandeling zienswijzen en de Structuurvisie Harenkarspel vaststellen.

6. Opzet Thema-avond raadscommissie RZ over betaalbaar wonen.
7. Voorstel om in te stemmen met de toetreding van de gemeente Wieringermeer tot de Gemeenschappelijke Regeling Milieu & Afval Kop van Noord-Holland per 1 januari 2010 en in te stemmen met de gewijzigde Gemeenschappelijke Regeling.

8. Voorstel over uitvoeringsnotitie Ruimte voor Ruimte
9. Voorstel over Populierenpluizen Tuitjenhorn
10. Voorstel voor beschikbaarstelling van een krediet voor verbetering toegankelijkheid bushaltes

11. Voorstel voor beschikbaarstelling van kredieten voor Integraal Beheer Openbare Ruimte

12. Ingekomen stukken gericht aan de raad ter advisering via de raadscommissie: Stukken ter afdoening in handen stellen van burgemeester en wethouders:a: Brief van Parochie H. Jacobus de Meerdere over onderhoud van het kerkhof; Overige besluiten: b. brief van familie Jansma met zienswijze over ontwerp-structuurvisie; c. brief van J. Bruin-Bosselaar met zienswijze over ontwerp-structuurvisie; d. brief van F.J. Meijer met zienswijze over ontwerp-structuurvisie; e. brief van A.C.L. Bruin met zienswijze over ontwerp-structuurvisie; f. brief van comité stichting tot Behoud van de Dorpen te Tuitjenhorn, comité StopNieuweMiddenRoute, dorpsraad Warmenhuizen, dorpsraad Tuitjenhorn en dorpsraad Dirkshorn met zienswijze over ontwerp-structuurvisie; g. brief van o.a. werkgroep Houd de Dorpen Groen met zienswijze over ontwerp-structuurvisie; h. brief van Actie Comité StopNieuweMiddenRoute met zienswijze over ontwerp-structuurvisie; i. brief van familie Kokmeijer met zienswijze over ontwerp-structuurvisie; j. brief van P.J. K. van der Kruk met zienswijze over ontwerp-structuurvisie;
13. Mededelingen en stukken ter inzage in het kader van de actieve informatieplicht van het college: a. Voortgangslijst. b. Toezeggingenlijst raad en raadscommissie voor wat betreft RZ-onderwerpen met gelegenheid om hierover aan de portefeuillehouders vragen te stellen.; Ter kennisname: c. Kwartaal rapportages 2009 van de Servicelijn. d. Voorstel over de uitspraak van de rechtbank Alkmaar n.a.v. een verzoek om voorlopige voorziening van de heer J.D. Serné e.a. met betrekking tot de verleende vrijstelling voor het aanleggen van een fietspad dat gelegen is tussen de Remmerdel in Warmenhuizen en de Corona in Tuitjenhorn. e. Voorstel over het stimuleringsbudget woningbouw. f. Bedrijfsverplaatsing van de firma Kroon aan de Westkade 20 in Waarland g. Pilot verkeersremmende maatregelen. Mededelingen en stukken ter inzage in het kader van de actieve informatieplicht van het college. h.Memo m.b.t. bestemmingsplan Veluweweg 18 te Waarland.

14. Rondvraag en sluiting

De volledige agenda is te vinden op deze website in de rubriek gemeentebestuur onder Agenda commissies.


Gemeente Harenkarspel
Gemeentehuis :
Oostwal 2,
1747 EZ Tuitjenhorn
Postbus 10,
1749 ZG Warmenhuizen
Telefoon 0226-396600