Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

18 november 2009

Syntus wint aanbesteding busvervoer Midden-Overijssel

Openbaar vervoerbedrijf Syntus neemt op 29 augustus 2010 het busvervoer in de steden Zwolle en Deventer en de streekgebieden Salland en Vechtdal over van Connexxion. Dit is de uitkomst van de Europese aanbestedingsprocedure die het provinciebestuur, verantwoordelijk voor het openbaar vervoer in West-Overijssel, heeft uitgevoerd in Midden-Overijssel.

'Fantastisch nieuws, ik ben enorm blij dat we deze aanbesteding hebben gewonnen. We hebben met z'n allen keihard gewerkt om een goede offerte in te dienen. Het is dus een beloning voor ons allen', aldus Algemeen directeur van Syntus, Frank de Leeuw. De omvang van het contract bedraagt circa 200 miljoen euro.

Om de kwaliteit van het busvervoer te vergroten wordt er een aantal verbeteringen doorgevoerd. De meest belangrijke zijn:


- Meer dan 100 nieuwe milieuvriendelijke bussen


- Een niet OV-reiziger moet eenvoudig van de bus gebruik kunnen maken; met hoge frequenties en tijden die de hele dag hetzelfde zijn


- Het openbaar vervoer biedt kwaliteit en straalt dit ook uit. Een reiziger moet zich veilig en prettig voelen in de bus.

Bezwaartermijn

Gedeputeerde Staten willen het openbaar vervoer Midden-Overijssel voor een periode van acht jaar gunnen aan vervoerbedrijf Syntus B.V. Voor het zover is, geldt er eerst nog een wettelijke bezwaartermijn van 6 weken waarin de overige inschrijvers nog kunnen reageren. Pas na deze termijn wordt de gunning aan Syntus definitief.

De provincie Overijssel en Syntus gaan in een ontwikkelteam gezamenlijk de plannen en verbeteringen verder uit werken, zodat op 29 augustus 2010 een goede start wordt gemaakt. Na het verstrijken van de wettelijke bezwaartermijn, presenteren de Provincie en Syntus gezamenlijk de concrete plannen.