Ingezonden persbericht


Voor afbeeldingen: http://www.newsengine.be/documents/cognex.xml

COGNEX VISIONPRO SOFTWARE BREIDT BEELDVERWERVINGSOPTIES UIT

Rueil-Malmaison Cedex, France, 18 november 2009 - Cognex Corporation (NASDAQ: CGNX) heeft vandaag een nieuwe versie van VisionPro(TM) aangekondigd, de populaire, hardwareonafhankelijke visiesoftware van het bedrijf. VisionPro 6.0 breidt de beeldverwervingsopties uit met ondersteuning voor heel grote camerabeelden en niet-traditionele bronnen zoals 3D, thermische camera's en röntgentoestellen. VisionPro 6.0 levert ook een kalibratie en beeldcorrectie met grote nauwkeurigheid voor lijnaftastingcamera's en een uitgebreid id-leesvermogen van codes in 2D.

'VisionPro 6.0 zorgt voor meer vrijheid dan ooit om robuuste visiesoftwaretools van Cognex te combineren met het grootste scala aan beeldverwervingsbronnen,' aldus Markku Jaaskelainen, Executive Vice President en Business Unit Manager van Vision Software. 'Door onze nauwe technische samenwerking met cameraproducenten via de Cognex Acquisition Alliance, krijgen de klanten bovendien dezelfde betrouwbare prestaties die ze gewoon zijn van onze geïntegreerde systemen.'

Meer verwervingsopties
Het beeldverwervingssysteem in VisionPro 6.0 werd uitgebreid om beelden met een diepte tot 16 bit te ondersteunen, wat het gebruik mogelijk maakt van niet-traditionele verwervingsbronnen zoals 3D-profiles, thermische camera's en röntgentoestellen. Ingebouwde compatibiliteit met geselecteerde thermische camera's en 3D profielscanners zorgen voor een snelle integratie in VisionPro.

VisionPro 6.0 ondersteunt de 64 bit besturingssystemen van Microsoft om tegemoet te komen aan de vereisten van grotere camera's en een grotere pixeldiepte. VisionPro's framework stelt de gebruikers in staat om naadloos over te schakelen tussen 32 bit- en 64 bit-besturingssystemen.

Nauwkeurigere kalibratie
VisionPro 6.0 heeft ook een nieuw kalibratieprogramma met grote nauwkeurigheid, voor toepassingsnauwkeurigheid bij het gebruik van lijnaftastcamera's. Een enkel kalibratiebordbeeld is voldoende om de cameraverdraaiingen en -verschuivingen zoals rotatie en kanteling te corrigeren.

Uitgebreid ID-vermogen
VisionPro's ID programma om symbolen te lezen werd uitgebreid om 2D-codes tot 144 x 144 te lezen en ondersteunt de ontwikkeling van GS-1-conforme toepassingen.

VisionPro is de visiesoftware bij uitstek voor systeemintegrators, machinebouwers, OEM's en geavanceerde productie-ingenieurs. Naast de snelle toepassingsontwikkeling levert VisionPro ook PatMax(TM), de eerste software voor objectlokalisatie en andere toonaangevende visiemiddelen. VisionPro ondersteunt een ruim scala aan verwervingshardware om een uitgebreide reeks prijs- en prestatieopties aan te bieden voor bijna alle types van beeldopname.

VisionPro 6.0 is vanaf nu beschikbaar. Voor meer informatie gaat u naar www.cognex.com/visionpro

Over Cognex
Cognex Corporation ontwerpt, ontwikkelt, bouwt en verkoopt machinale visiesensoren en -systemen, m.a.w. apparaten die kunnen 'zien'. Visiesensoren van Cognex worden over de hele wereld gebruikt in fabrieken om de productie van de meest uiteenlopende artikelen te automatiseren en hun kwaliteit te verzekeren. Cognex is wereldleider in de machinevisiesector, met meer dan 450.000 geleverde machinevisiesystemen, wat overeenkomt met totale inkomsten van meer dan $2,5 miljard sinds de oprichting in 1981. Cognex heeft naast zijn hoofdzetel in Natick, Massachusetts, ook regionale vestigingen en verdelers in Noord-Amerika, Japan, Europa, Azië en Latijns-Amerika. Breng een online-bezoek aan Cognex op http://www.cognex.com.




Ingezonden persbericht