Gemeente Utrecht

Gemeente Utrecht zet aanbesteding met Aveant voort

Vandaag heeft de rechtbank Utrecht uitspraak gedaan in het kort geding dat zorgverlener Aveant op 5 november jl. tegen de gemeente Utrecht aanspande. De rechter heeft Aveant in het gelijk gesteld en de gemeente gaat zo spoedig mogelijk met Aveant in gesprek om de aanbestedingsprocedure voort te zetten.

Half september beoordeelde de gemeente de offerte van Aveant als ongeldig, omdat deze niet voldeed aan de gestelde eisen. Aveant spande hiertegen een kort geding aan. De volledige aanbestedinsgsprocedure was, in afwachting van de uitspraak van de rechter tijdelijk stop gezet. Deze wordt nu voortgezet.

De gemeente Utrecht heeft volgens de Wet Maatschappelijke Ondersteuning de verantwoordelijkheid om voldoende huishoudelijke zorg in te kopen voor burgers die dat nodig hebben. In de Europese aanbestedingsprocedure voor de contracten Huishoudelijke Hulp per 2010 hebben in totaal zes verschillende partijen een inschrijving ingediend. Half september 2009 verklaarde de gemeente twee inschrijvingen -waaronder die van Aveant- ongeldig omdat ze niet voldeden aan de gestelde eisen in de aanbesteding. Aveant tekende hier tegen beroep aan en is nu door de rechter in het gelijk gesteld.