Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Amsterdam, 18 november 2009

Lex Breet (o.a. Pacific Parc en Club 11) sluit zich aan bij muzyQ

Horecaondernemer, muziekprogrammeur, nachtwachter en DJ, Lex Breet, is op 15 november aan de slag gegaan bij muziekmakerscentrum muzyQ. Zijn primaire taak is het op de kaart zetten van muzyQ als dé ontmoetingsplaats voor muzikanten en muziekliefhebbers.

Met deze samenwerking wordt een extra impuls gegeven aan het stimuleren van de contacten tussen muzikanten, muziekliefhebbers en de muziekindustrie. De initiatiefnemer en mede-eigenaar van o.a. Pacific Parc, Club 11, de Flex Bar en Club de Ville, ziet in muzyQ in zijn eigen woorden 'een uitgelezen kans om een symbiose tussen mijn expertise en het concept van muzyQ tot stand te brengen. Een ongekende diversiteit in muzikale stijlen worden ondergebracht in één gebouw, van oefenen tot optreden en doorvertaald naar een bruisende horeca. Daarbij staan kwaliteit, ontwikkeling en vernieuwing voorop: een galerie voor de oren!'

Lex Breet is een muziekmens in hart en nieren. Hij groeide op in een horecaomgeving tussen de muzikanten en nam later het horecabedrijf van zijn ouders over. Alle initiatieven die hij sindsdien heeft ontplooid, verbinden muziek met locaties en mensen met muziek. Als programmeur was hij verbonden aan verschillende festivals waaronder Drum Rhythm en Raw Rhythm. Als adviseur werkte hij onder meer voor Mojo/ Live Nation en hij organiseerde enkele jaren de Heineken Crossover Award. Als één van de acht Nachtwachters is hij nauw betrokken geweest bij de vormgeving van het nachtburgemeesterschap in Amsterdam. Door zijn werk als deejay LX Pacific, bezit Breet een enorme kennis van muziek van de afgelopen decennia.

Lex Breet ziet in muzyQ een unieke mogelijkheid om het nieuwe muzikale hart van Amsterdam te worden, door er activiteiten te organiseren die een dynamiek uitstralen die bij muzyQ past.