Gemeente Rotterdam

2009 | 192

18 november 2009

EMBARGO TOT 18 NOVEMBER, 20:00 UUR

Burgemeester Aboutaleb en wethouder Karakus geven startschot bouw Markthal Rotterdam

Op 18 november j.l. om 20.00 uur hebben burgemeester Aboutaleb en wethouder Karakus (Wonen en Ruimtelijke Ordening) samen met de directie van Provast het startschot gegeven voor de bouw van de Markthal Rotterdam. Hiermee heeft Rotterdam de primeur van de eerste markthal in Nederland. Wethouder Karakus: 'De markthal is een belangrijk gebouw voor de binnenstad. In het centrum realiseren we aantrekkelijke woningen en een breed aanbod van winkels. Het is ook geweldig dat ondanks de economisch zware tijden, dit soort grote bouwprojecten van start blijven gaan in Rotterdam. Daar werken alle partijen in Rotterdam hard aan en een dag als vandaag bewijst dat dat resultaat heeft.'

Programma Markthal

Het project Markthal omvat het volgende programma:


- Circa 10.000 m2 marktruimte, winkelruimten en horecaruimten.


- Een parkeergarage voor personenauto's en bestelauto's met circa 1.200 parkeerplaatsen.


- Circa 228 woningen met een bruto vloeroppervlakte van circa 41.200 m2.

De gemeente Rotterdam heeft de grond in erfpacht uitgegeven aan de projectontwikkelaar van de Markthal. Dat is een van de maatregelen die gemeente en marktpartijen afspraken in de aanpak van de gevolgen van de kredietcrisis.

Ontwikkeling Laurenskwartier

Met de realisatie van de Markthal is Rotterdam een icoon rijker. Op de plek waar Rotterdam is ontstaan, in het Laurenskwartier, aansluitend op de buitenmarkt, tegenover station Blaak en op loopafstand van de Koopgoot realiseert ontwikkelaar Provast dit imposante gebouw. Het gebouw heeft een positief effect op de verdere ontwikkeling van het Laurenskwartier. Op alle fronten werkt de gemeente aan een kwaliteitsverbetering van het Laurenskwartier. Rotterdam wil het verblijfsklimaat van de binnenstad op een hoger peil brengen. Om dit te realiseren werkt Rotterdam aan een kwaliteitsplek voor ontmoeting, verblijf en vermaak voor bewoners, ondernemers en bezoekers. De stad zet in op kwaliteit van de openbare ruimte, een aantrekkelijk woonaanbod, het stimuleren van ondernemerschap, goede bereikbaarheid en een compleet aanbod van winkels, horeca en culturele voorzieningen.