Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Jan Lammers wint race

Eerste elektrische autorace op circuit Zandvoort

Op het circuit van Zandvoort gingen vandaag meerdere elektrische auto's de strijd met elkaar aan. Oud-winnaar van de 24 uren van Le Mans Jan Lammers ging in de Tesla Roaster als eerste over de finish. Green Mobility en IVA Driebergen organiseerde de race. Met deze race laat Green Mobility zien dat elektrische auto's de brandstof aangedreven auto al op veel fronten weet te evenaren. Onder de toeschouwers waren veel IVA studenten die steeds meer van de elektrische auto terugvinden in hun lesprogramma op het Automotive Instituut. Als tweede in de race eindigde in een Lotus Autoweek test-coureur.

Technisch alles mogelijk

In deze race namen elektrische Tesla's en Lotussen het tegen elkaar op. Autocoureur Jan Lammers liet even zien dat zijn kunsten ook te gebruiken zijn in een elektrische bolide. "Ik zit al jaren in het vak en heb in de autosport veel meegemaakt maar dit was echt een hele nieuwe ervaring. Verrassend vond ik hoe snel de auto was en dat alle racetechnieken goed zijn toe te passen. Verder was het eigenlijk heel prettig om niet al dat gedonder om mijn oren te horen", aldus Jan Lammers. De oud-winnaar van de 24 uur van Le Mans werd op de voet gevolgd door de Lotus Elise bestuurd door Autoweek-coureur Tonie Broekhuijsen.

Een geluidloze race: bijzondere ervaring

Voor de toeschouwers was het een bijzondere race aangezien de auto's geluidloos voorbijschoten. Jan Storm, Green Mobility: "Het is even wennen dat je nu alleen het rubber ruikt en niet meer de ronkende motoren hoort. Ik ben ervan overtuigd dat dit straks de normaalste zaak van de wereld wordt. De buurt van Zandvoort zal dit ook als heel prettig ervaren. Ook technisch blijkt de race geslaagd. De auto's gaan net zo hard als de vervuilende broertjes. 25 rondes is op racesnelheid met een elektrische auto zeker haalbaar. Een ware toevoeging aan het huidige rade parket is danook een elektrische cup." Green Mobility en IVA Driebergen spreken van een geslaagd evenement en tonen wederom aan dat de elektrische auto zich op meerdere fronten weet te evenaren met auto's op brandstoffen.

Green Mobility

Green Mobility is dé partij in Nederland die vanuit de vraagkant van de markt duurzame mobiliteitsoplossingen aanbiedt. Hierbij wordt gezocht naar passende voertuigen om in de toenemende vraag naar het duurzamer maken van de wagenparken te kunnen voldoen. Green Mobility richt zich in eerste fase op de B2B markt en overheden. In een later stadium zal een B2C concept worden geïntroduceerd. Green Mobility is een initiatief van Marcel Broersma en Alfred Möller. Beide heren zijn innovatieve Rotterdamse ondernemers die van mening zijn dat groen een kwestie is van doen. Green Mobility heeft zich het doel gesteld om op commerciële wijze afnemers, leveranciers en belanghebbende bij elkaar te brengen.

EINDE BERICHT



Ingezonden persbericht