Ab Klink krijgt onverwachte hulp: Rookmelders actief in Horeca


AMSTERDAM, ROTTERDAM, UTRECHT, 20091118 -- Minister Klink van Volksgezondheid krijgt hulp uit onverwachte hoek. Het Amsterdamse bedrijf De Rookmelders komt met een nieuw product waardoor de omgang met het rookverbod soepeler kan verlopen. In de steden Amsterdam, Rotterdam en Utrecht zijn de eerste Rookmelders al een feit. De Rookmelder is een Flyer met functie, bestemd voor de Horeca en biedt een oplossing voor een ongemak als direct gevolg van het rookverbod.

Sinds de instelling van het rookverbod zijn gasten van onder meer café's en restaurants, voor het roken van een sigaret, genoodzaakt hun plek te verlaten. Bij terugkomst is deze vaak ingenomen door nieuwe gasten wat voor irritatie kan zorgen bij zowel de nieuwe gasten als de zojuist teruggekeerde rokers.
Door een rookmelder bijvoorbeeld op een glas, tafel of kruk te leggen zegt men eigenlijk: "Ik ben zo terug". De rookmelder zorgt ervoor dat ze na het roken hun plekje weer kunnen opzoeken doordat overige gasten duidelijk geïnformeerd zijn. Tevens wordt personeel de last ontnomen plekken vrij te houden.

Het opvallende formaat en in het oog springend ontwerp van de rookmelder zorgt voor een goede zichtbaarheid en biedt daarmee mogelijkheden voor een adverteerder of sponsor zich op verrassende wijze te profileren.
Volgens Polle Janssens van Café Louter in Amsterdam is de Rookmelder een servicegerichte en originele oplossing. "Nu het weer kouder wordt en mijn gasten meer binnen gaan zitten is de Rookmelder een hulpzaam produkt".
De sponsors van de eerste druk zijn de platenzaken Plato en Concerto en zien de originele invalshoek voor sponsors. De platenzaken maken dan ook gebruik van de Rookmelder om onder andere nieuwe bezoekers naar de website te trekken.

De Rookmelder wordt maandelijks gratis aangeboden aan horecagelegenheden in de grote steden van Nederland. Deze week worden de eerste rookmelders in 180 café's geïntroduceerd. Meer informatie is te vinden op de website www.derookmelders.nl