Ingezonden persbericht

Eerste tweetalige dictee voor het Friese luisterboek

Rotaryclub Nijehove krijgt nog steeds enthousiaste reacties op het dictee van twee jaar geleden. Om die reden organiseert de serviceclub op 18 november op de Stenden Hogeschool een nieuwe editie van het dictee. Geen gewoon dictee, maar het eerste tweetalige dictee (Dik2) met als thema 'De Elfstedentocht'. Het dictee wordt simultaan in het Fries en in het Nederlands gegeven. Deelnemers kiezen voor Nederlands of Fries.

Hoogste oplage Friestalig luisterboek

Ook dit keer is er een goed doel aan het evenement gekoppeld: Het Friese luisterboek bekend en bereikbaar maken voor een groot publiek. Rotary Nijehove Leeuwarden zorgt voor de productie (500 exemplaren) van het luisterboek 'De Kâlde Krùstocht', voorgelezen door Hylke Speerstra zelf.

Prominenten lezen dictee voor

De 'Dik2tors' zijn twee bekenden, schrijver Hylke Speerstra en de Leeuwarder wethouder van Cultuur Isabelle Diks. Zij dicteren om beurten een zin in het Fries (Speerstra) en het Nederlands (Diks). De presentatie van Dik2 is in handen van Sippy Tigchelaar, oud-schaatster, presentator van Omrop Fryslân en bestuurslid van de KNSB. Uiteraard bevinden zich onder de deelnemers ook prominenten, uit de wereld van het schaatsen, sport, taal, welzijn en cultuur.

Naam evenement: Dik2-dictee/diktee

Soort evenement: Eerste (simultane) tweetalige Dictee

Organisatie: Rotary Club Leeuwarden Nijehove

Datum: 18 november

Tijd: 19.00- 22.00u

Prijs: ¤ 15,- per persoon

Locatie: Stenden Hogeschool, Leeuwarden

Meer informatie: http://sites.google.com/site/jacobsvreeker/home/dik2

Aanmelden: http://www.stendenmeetingu.nl (ook voor leden van uw redactie!)

Taaltocht overhandigt luisterboeken aan ouderen

Met een roadshow, de Taaltocht, trekt Nijehove van december 2009 tot maart 2010 langs 11 verzorgingstehuizen om bij elk tehuis enkele luisterboeken persoonlijk te overhandigen. Hylke Speerstra zal daar ook voorlezen uit eigen werk.

---