De Haagse Hogeschool

De Haagse Hogeschool verwelkomt eerste studenten in nieuwe vestiging Delft

Delfts Blauw wordt een stukje groener

Gisteren zijn de eerste studenten in de nieuwe vestiging van De Haagse Hogeschool in Delft begonnen aan hun schooljaar. Het meest duurzame schoolgebouw van Nederland, dat gevestigd is op het terrein van de TU Delft, biedt ruimte aan de Academie voor Technology, Innovation & Society Delft en aan de Academie voor ICT & Media. De officiële opening vindt plaats op donderdag 19 november door minister-president Balkenende.

De nieuwe vestiging, waar de voormalige TH Rijswijk onder de nieuwe naam De Haagse Hogeschool Delft verder gaat, zorgt ervoor dat Delft ook techniekopleidingen op hbo-niveau aan kan bieden. âDelft Kennisstadâ wordt daarmee werkelijkheid. Doordat de academie op het terrein van de TU Delft staat, kunnen studenten van De Haagse Hogeschool al tijdens hun studie modules aan de TU volgen. Op die manier wordt een latere overstap naar wetenschappelijk technisch onderwijs eenvoudiger en blijft de kennis in Delft.

Duurzaam schoolgebouw

Duurzaamheid is een belangrijke factor binnen het nieuwe schoolgebouw. Op verantwoorde wijze wordt omgegaan met milieu, energie en omgeving. Door toepassing van slimme, innovatieve technieken wordt een energiebesparing van 67 procent gerealiseerd. De Haagse Hogeschool vindt het van het allergrootste belang dat studenten die gebruik maken van dit gebouw, de technische installaties kunnen betrekken bij hun studie. Daarmee is het gebouw van De Haagse Hogeschool Delft een interessante én leerzame praktijkruimte geworden. Het gebouw zelf en de verschillende manieren waarop de studenten ervan gebruik maken, zijn uniek in Nederland. Bovendien sluit de filosofie aan bij die van de gemeente Delft, die met de oprichting van het âDuurzaam Delft-teamâ het thema in the spotlights wil zetten.

Officiële opening

Op 19 november verricht minister-president Balkenende de officiële opening.