Senternovem

07-10-2009 | Workshop baggeren in stedelijk gebied tijdens Schakeldagen

Op 19 en 24 november organiseert het programma Subbied van SenterNovem een workshop over baggeren in stedelijk gebied tijdens de Schakeldagen. De Schakeldagen zijn bedoeld voor milieuprofessionals bij de lagere overheden. Beleidsmedewerkers en uitvoerders van baggerwerkzaamheden horen daar zeker bij.

Tijdens de workshop bespreken we de eindevaluatie van de subsidieregeling Subbied, we presenteren de opvallende uitkomsten en de leerpunten die afgelopen periode van baggeren heeft opgeleverd. Daarnaast delen twee `bagger-vakgenoten' (gemeente en waterschap) hun ervaring met u. Zij geven tijdens de workshops de `gouden' tips voor baggeronderhoud in stedelijk gebied en de financiering daarvan in de toekomst. Speciale aandacht is er voor de nieuwe mogelijkheden die het Besluit bodemkwaliteit en opname van waterbodembeheer in de Waterwet hiervoor bieden.

Meer over het programma van de Schakeldagenen de andere workshops kunt u lezen op http://www.infomil.nl/organisatie/schakeldagen/. Via de inschrijfmodule kunt zich ook aanmelden voor de workshop Baggeren in stedelijk gebied, in Groningen op 19 november en in Rotterdam op 24 november. Deelname aan de Schakeldagenkost EUR 150 per persoon, dit is inclusief meerdere workshops, lunch en een drankje aan het eind van de dag.

Komt er nog een subsidieronde?
Regelmatig wordt gevraagd of er binnenkort een nieuwe subsidieregeling komt voor baggeronderhoud in stedelijk gebied. Het ministerie van Verkeer en Waterstaat heeft nogmaals laten weten hiervoor geen plannen te hebben.
Contact
Meer over het programma van de Schakeldagen en de andere workshops kunt u lezen op http://www.infomil.nl/organisatie/schakeldagen. Via de inschrijfmodule op deze website kunt zich ook aanmelden voor de workshop Baggeren in stedelijk gebied, in Groningen op 19 november en in Rotterdam op 24 november. Deelname aan de Schakeldagen kost EUR 150 per persoon, dit is inclusief lunch en een drankje aan het eind van de dag.