Uitvoering infraprojecten onder druk door communicatieproblemen

19/10/2009 11:34

Fundeon

Infra Symposium zoekt oplossingen om samenwerking sector te verbeteren

Uitvoering infraprojecten onder druk door communicatieproblemen

Gebrekkige communicatie en samenwerking zorgen voor knelpunten en vertraging bij de uitvoering van infraprojecten. Aan de vooravond van grootschalige investeringen in de Nederlandse infrastructuur is het nodig om die problemen op te lossen. Daarom organiseert het kenniscentrum voor de bouw en infra, Fundeon, het Infra Symposium 'Van tekening tot kunstwerk' op 19 november in Gorinchem.

Pieken in de Delta, impuls Nederlandse vaarwegen, ontwikkeling Eemshaven en de realisatie van de Tweede Maasvlakte. In 2010 gaan deze grote infraprojecten van start, dankzij afspraken vastgelegd in de Miljoenennota. Het is aan de infrasector om goed uitvoering te geven aan deze projecten, maar de structuur in de sector belemmert dat, stelt Frans Kokke, directeur Markt en Ontwikkeling van Fundeon. "Het gaat mis bij de kennisuitwisseling in deze sector. Dat is mede te wijten aan de gebrekkige communicatie. Ook zonder vooroverleg blijft overleg van groot belang."

Tijdens het symposium willen sprekers in samenspraak met het publiek komen tot ideeën en oplossingen. Doel is om communicatie en samenwerking opnieuw op gang te brengen in de sector en zo onnodige fouten en kosten te voorkomen. Onder andere Richard van Breukelen

(cfo Rijkswaterstaat) en Hennes de Ridder (hoogleraar civiele techniek) gaan het gesprek met de aanwezigen aan en zullen verbeterpunten aandragen.





http://www.fundeon.nl