Gemeente Voorschoten

Armonico in Paleiskerk

19 november: Contrasto Armonico in Paleiskerk

Händel in Rome

Stefanie True Op donderdag 19 november 2009 in de Paleiskerk in Den Haag: Contrasto Armonico o.l.v Marco Vitale (clavecimbel) met Stefanie True (sopraan): met onder meer Il delirio amoroso, Un alma innamorata en het indringende Tra le fiamme. Programma in het kader van Händel-jaar 2009.

Contrasto Armonico - opgericht in 2004 door Marta Semkiw and Marco Vitale - specialiseert zich in de Italiaanse stijl. Het ensemble ziet de Oude Muziek niet als een statische praktijk maar als "Work in Progress ".

Ook Händel maakte de reis naar Italië. Hij kwam er in 1707 als 22-jarige aan om er drie jaar te blijven. In opdracht van Markies Francesco Ruspoli schreef hij voor de eredienst. Naast opera, oratoria en motetten schreef Händel in deze periode meer dan 150 cantates. In 2009 maakte Contrasto Armonico een begin met de opname van deze Italiaanse cantates in het kader van Händel-jaar 2009.

De Italiaan Marco Vitale - medeoprichter van Contrasto Armonico - studeerde piano, orgel, clavecimbel en compositie aan het Bellini Conservatorium in Palermo. In 2002 vervolgde hij zijn studie bij Ton Koopman en Tini Mathot in Den Haag. Marco Vitale begon zijn concertcarrière op 15-jarige leeftijd. Naast zijn solo- en kamermuziekconcerten in heel Europa doceert hij aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

Stefanie True - na haar opleiding in Toronto specialiseerde zij zich in Den Haag bij o.a. Michael Chance en Jill Feldman. Zij won verscheidene prestigieuze prijzen en trad op in L'Europe Galante met William Christie, met Contrasto Armonico in Acis, Galatea e Polifemo maar ook met het Residentie Bach Ensemble. Zij is regelmatig te horen op Radio4 , de BBC, en Radio France.

Het concert is op donderdag 19 november 2009 om 20.15 uur in de Paleiskerk, Paleisstraat 8, Den Haag. Toegang is EUR 19,50 / EUR 9,50 (cjp/studenten t/m 27 jaar alleen aan de zaal).

Kaarten via http://www.musantica.nl/ en via (0900) 4 104 104. (Diligentia) 15c/pm

* 19 november 2009