Informatieve lezingen en vele noviteiten tijdens VSK België


Persbericht
Utrecht, 29 oktober 2009

Het expositiecomplex Tour & Taxis in Brussel staat van donderdag 19 tot en met zaterdag 21 november volledig in het teken van verwarming, sanitair en klimaatbeheersing tijdens de eerste editie van VSK België. Met de informatieve lezingen en vele noviteiten van ruim 120 exposanten, is deze vakbeurs een onmisbare bron van informatie voor de installatiebranche. In Nederland wordt de VSK reeds enkele decennia met veel succes elke twee jaar georganiseerd in de Jaarbeurs in Utrecht.

Tijdens de lezing "Health Box" op de eerste beursdag, geeft het bedrijf Renson Ventilation informatie over ventilatie oplossingen voor een gezond en energiezuinig binnenklimaat. Deze presentatie is interessant voor iedere installateur centrale verwarming. Actuele aanleiding van deze lezing is de strengere energieprestatieregelgeving die op 1 januari 2010 in gaat.

Bezoekers die zich volledig willen laten informeren over de nieuwe energieprestatieregelgeving, kunnen terecht bij de lezingen van Bouwunie. De installateur centrale verwarming krijgt hier informatie over onder andere, wat met de nieuwe regelgeving gaat veranderen en hoe hij de klant goed kan informeren over de financiële voordelen van een laag E- peil.
De energieprestatiegeregeling is op 1 januari 2006 ingevoerd in Vlaanderen met als doel om energiezuinige, comfortabele gebouwen te realiseren, in nieuwbouw of via renovatie.

Energy Efficienfy Award
De beurs dient voor de Belgische exposant BELGORAD® als lanceerplatform voor de nieuwe collectie designradiatoren. Tegelijkertijd geeft het bedrijf de VSK een primeur voor de Benelux met de introductie van de enige wetenschappelijk bewezen lekvrije volautomatische ontluchter, die bovendien manueel gebruikt kan worden. Deze design ontluchter won de Energy Efficiency Award in Groot-Brittannië.

Hygiëne
Voor de hygiëne is het bedrijf Intersan dit jaar te vinden op de beurs. Dankzij de automatische bediening van water en zeep in de elektronisch gestuurde sanitaire toestellen van Intersan, wordt contact met de toestellen en hun omgeving vermeden. De verspreiding van bacteriën en kiemen door aanraking met de handen is hierdoor uitgesloten.
Intersan is één van de wereldleiders in de productie van sanitaire toestellen voor de utiliteitsbouw gericht op functionaliteit en ergonomie.

Expositieprogramma
Het expositieprogramma van VSK België omvat verwarming, sanitair, klimaatregeling en airconditioning, koudetechniek, meet- en regeltechniek, gereedschappen en bedrijfsvoertuigen, informatie- en kennisoverdracht en ICT. Als bezoekers worden verwacht installateurs, adviseurs/architecten en professionals uit de bouwnijverheid, industrie, zorginstellingen, gebouwenbeheer en groothandel.

Gratis toegang
VSK België kan gratis worden bezocht. De bezoekers kunnen zich registreren via www.vskbelgie.be en ontvangen een persoonlijke toegangsbadge die alle dagen geldig is.

Shuttle Service
Ook gratis is de efficiënte Shuttle Service vanaf station Gare du Nord naar beurscomplex Tour & Taxis, waarmee files en parkeerproblemen worden voorkomen.

Data en openingstijden
Donderdag 19 november van 10:00 tot 18:00 uur
Vrijdag 20 november van 10:00 tot 18:00 uur
Zaterdag 21 november van 10:00 tot 16:00 uur


Noot voor de redactie (

VNU Exhibitions