Gemeente Zoetermeer

Zoetermeers cultuurdebat in CKC: 'Waar bent u trots op en wat zou u willen verbeteren?'

Op donderdag 19 november 2009 organiseert de gemeente Zoetermeer een cultuurdebat met als centrale vraag: 'waar bent u trots op en wat zou u willen verbeteren?'. Met dit cultuurdebat wil het gemeentebestuur in gesprek komen over het nieuwe cultuurbeleid. Dit ter voorbereiding van de Cultuurnota 2010-2013. De bijeenkomst vindt plaats in de theaterzaal van het CKC.
Wethouder Pieter Smit is gastheer van dit cultuurdebat en razend enthousiast en trots op de kunst en cultuur in Zoetermeer. 'Ik vind het belangrijk dat we met elkaar weten wat er aan kunst en cultuur te doen is in Zoetermeer', stelt hij. `Kunst en cultuur zijn niet alleen belangrijk om te beleven of zelf te beoefenen; het heeft ook een economische waarde voor de stad. Creativiteit is belangrijk voor innovatie en een goed lopende economie'.

Het programma van het cultuurdebat, onder voorzitterschap van cultuurdeskundige Marco van Vulpen, sluit aan bij die gedachte en bevat de volgende elementen:


* Uitleg over het belang van een nieuwe cultuurnota.
* Toelichting op de centrale vraag `waar bent u trots op en wat zou u willen verbeteren?'

* Presentatie van de eerste resultaten van een onderzoek naar cultuur in Zoetermeer (onder voorbehoud).

* Deelname door alle aanwezigen aan workshops over specifieke thema's uit de cultuursector.

* De voorlopige conclusies worden gepresenteerd.

Deelnemende Zoetermeerders kunnen op deze avond hun meningen en ideeën geven over cultuur in Zoetermeer. De uitkomsten dienen als basis voor de verdere vormgeving van de nieuwe cultuurnota. Aanmelden voor deelname aan het cultuurdebat kan door een e-mail te sturen aan cultuurdebat@zoetermeer.nl.