Gemeente Schermer


Bijeenkomst Bed & Breakfast

(02-11-2009)

Op donderdagavond 19 november is er een informatieavond in het hotel De Rijper Eilanden over het opzetten van een kleinschalige en laagdrempelige verblijfsrecreatie. Doel van de bijeenkomst is het geven van informatie, voor diegenen die geĂŻnteresseerd zijn in het opzetten van bijvoorbeeld een Bed & Breakfast, maar nog niet precies weten wat hierbij komt kijken.

Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door de drie gemeenten van het samenwerkingsverband Land van Leeghwater (Beemster, Graft-De Rijp en Schermer) in samenwerking met het Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord.

Het Ontwikkelingsbedrijf NHN wil samen met gemeenten en provincie nieuwe bedrijvigheid aantrekken en de bestaande bedrijvigheid behouden. Toerisme en recreatie zijn sinds jaar en dag belangrijke pijlers onder de economie van Noord-Holland. De aanwezigheid van voldoende logiesaccommodatie is een belangrijke voorwaarde om (meer) toeristen en recreanten aan te trekken. Op dit moment is het aanbod van kleinschalige maar kwalitatief goede accommodaties nog beperkt, terwijl de vraag toeneemt.

Er zal breed informatie gegeven worden over wetten en regelgeving, subsidietips, marketing, kosten en baten, ondersteuning en gastheerschap. De bijeenkomst is tevens bedoeld voor mensen die inmiddels al een B&B accommodatie runnen en willen uitbreiden, de zaken professioneel willen oppakken of partners zoeken om mee samen te werken.

De informatieavond wordt gehouden op 19 november om 19:30 in Hotel de Rijper Eilanden in De Rijp.

programma:

19.30 - 20.00 uur inloop en ontvangst

20.00 - 20.05 uur Welkom door Toeristisch samenwerkingsverband Land van Leeghwater

20.05 - 20.25 uur inleiding door Ontwikkelingsbedrijf NHN

20.25 - 20.45 uur Steunpunt Verblijfsaccommodatie Noord-Holland over welke mogelijkheden en

de eventuele ondersteuning bij starten logiesaccommodatie

20.45- 21.30 uur interactief vraaggesprek tussen aanwezigen en ervaringsdeskundigen:
* Lokale ondernemers met een succesvolle logiesaccommodatie
* vertegenwoordigers van Hotel de Boerenkamer en Hooiberghutten
* vertegenwoordiger stichting Uit! in 't Land van Leeghwater (marketing en promotie)

Om vooraf een indruk te krijgen van het aantal belangstellenden voor deze avond stellen wij uw aanmelding op prijs. Dit kan via: e/mail e.bokhove@graftderijp.nl en / of telefoonnummer 0299-291979.