Gemeente Schouwen-Duiveland


Presentatie herinrichting Calandweg

Publicatiedatum: 03 november 2009

PERSBERICHT

Datum

3 november 2009

Informatie

K. Paauwe, projectleider Malta; 0111 452 450

HERINRICHTING CALANDWEG, SCHUURBEQUE BOEYESTRAAT BEGINT IN DECEMBER

Zierikzee. In december begint de herinrichting van de Calandweg en de Schuurbeque Boeijestraat. Wat er gaat gebeuren en hoe deze straten er uiteindelijk uit gaan zien is te horen tijdens een informatieavond voor de bewoners. Deze avond wordt donderdag 19 november gehouden in het multifunctioneel centrum, De Huybertstraat. Aanvang 19.30 uur.

De verkeersintensiteit en -veiligheid op beide wegen bleken tijdens eerdere bewonersavonden een belangrijk onderwerp van gesprek te zijn. Dit aandachtspunt is meegenomen bij het opstellen van het ontwerp dat 19 november wordt toegelicht. Naast de herinrichting van beide straten wordt ook stilgestaan bij de uitvoering van deze werkzaamheden, zoals fasering, verkeersmaatregelen, bereikbaarheid van woningen en omleidingen. Tijdens de werkzaamheden, die in totaal ongeveer een half jaar duren, wordt het bus- en tractorverkeer omgeleid via de N59.

Belangrijke onderdelen in het ontwerp zijn onder meer: het verbeteren van de veiligheid van fietsers, veilige oversteekmogelijkheden, het aanbrengen van verkeersremmers op de rijbaan en het uitwerken van een veilige verbinding voor het langzaam verkeer vanuit de nieuwe woonwijk Noorderpolder. Ook de vervanging van de riolering en de geluidsoverlast door het verkeer op de Calandweg is meegenomen in het ontwerp.