NEN


19 november: Informatiemiddag biobased producten

donderdag 5 november 2009, 10:29

In de toekomst moet onze maatschappij minder afhankelijk worden van aardolie. Er is veel aandacht voor biobased materialen en producten, zoals bioplastics, bio-smeermiddelen, schoonmaakmiddelen, verpakkingen, bouwmaterialen en verf. Om informatie uit te wisselen over de ontwikkelingen in het bedrijfsleven, op beleidsvlak, en in de normalisatie, organiseert NEN samen met de WUR een interactieve informatiemiddag om de behoeften van alle partijen in kaart te brengen.

De Europese Unie heeft met een `Lead Market Initiative' te kennen gegeven dat de markt voor biobased producten geholpen moet worden in haar ontwikkeling. Zodoende is er is een Europese werkgroep opgezet. Deze bekijkt wat er zoal nodig is om barrières voor biobased producten te voorkomen en weg te nemen. Dit initiatief wordt vanuit Nederland geleid.

NEN brengt behoeften in kaart
Bij het introduceren van niet-traditionele biobased producten krijgen organisaties te maken met allerlei vragen. Hoe weet ik of iets biobased is? Welke eigenschappen van een biobased product zijn van belang? Wat bepaalt of deze producten ook duurzaam zijn? Moet er een logo of certificaat aan biobased producten hangen, en waar moet dat aan voldoen? En waar vind ik informatie over de vereisten aan biobased producten? Met bijdragen van de overheid, onderzoeksinstituten en vooral ook het bedrijfsleven wil NEN de behoeften van alle partijen in kaart te brengen. Meer informatie, het programma en aanmeldingsformulier vindt u onder evenementen.

Meer informatie
De informatiemiddag vindt plaats op donderdag 19 november a.s. in Wageningen. Inschrijven kan tot 13 november. Meer informatie is verkrijgbaar via NEN-Energiewinning, Marjan Wesselingh, telefoon (015) 2 690 320, Ortwin Costenoble, telefoon (015) 2 690 330 of via energy@nen.nl.