VU medisch centrum

43e april Kunst en Psychiatrie

19 november 2009 | Bijeenkomst

De 43e april vindt plaats op elke derde donderdag van de maand. Museum Het Dolhuys is dan geopend tot 21.00 uur. Tijdens deze avond organiseren Het Dolhuys en VU podium in samenwerking met Kunststichting Marietje Cladder en Boekhandel Athenaeum bijzondere activiteiten, met als doel bezoekers door ontmoeting, dialoog en beleving zich ervan bewust te laten worden dat de grens tussen gek en normaal dun is.

Coen Verbraak - Kijken in de ziel
De presentatie van het boek met aansluitend discussie Muziek door Gert-Jan van Amsterdam op piano
Deze bijzondere avond is georganiseerd in samenwerking met De Bezige Bij

Presentatie Hans Looijen, directeur van Het Dolhuys

Programma
18.30 muziek op piano van Gert-Jan van Amsterdam 19.30 Inloop voor de presentatie
20.00 Inleiding door De Bezige Bij
20.15 Korte toelichting van Coen Verbraak op het boek en de gelijknamige serie van de RVU. Overhandiging van het boek aan Coen Verbraak en aan de aanwezige psychiaters die hebben deelgenomen aan de serie Kijken in de Ziel.
20.30 Discussie onder leiding van Coen Verbraak met de aanwezige psychiaters, o.a. Witte Hoogendijk, Jules Tielens, Jan Swinkels onder meer over de stelling `Depressie is een welvaartsziekte'. Voor het publiek
is er de mogelijkheid tot het stellen van vragen. 21.30 Einde programma
Datum : 19 november 2009
Tijd : 18:30 tot 22:00
Locatie : Het Dolhuys, Schotersingel 2, 2021 GE Haarlem Kosten : entrée museum
Telefoon : (023) 541 0670
Website : www.hetdolhuys.nl
Bijzonderheden : Het museum is op deze bijzondere 43e april geopend tot 22.00 uur. Toegang tot de 43e april is gratis bij museumbezoek. In het museumcafé is er de mogelijkheid een maaltijd, die altijd in het teken van de avond staat, te nuttigen. Graag vooraf reserveren (en aangeven mét of zonder maaltijd) via de website.