Technische Universiteit Delft
Network-event Climate Adaptation Lab

door M&C

De afstudeerstudio Climate Adaptation Lab organiseert op donderdag 19 november van 16.00-18.00 uur in zaal F van de faculteit Bouwkunde een network-event. Dit is bedoeld voor studenten van Bouwkunde, Civiele Techniek, Industrieel Ontwerpen en Technische Bestuurskunde én voor professionals die geïnteresseerd zijn in duurzaamheids-onderwerpen in relatie tot klimaatverandering.

19 november 2009 | 16:00 uur - 18:00 uur
plaats: Faculteit Bouwkunde, Zaal F, Julianalaan 134

Interdisciplinair
Het Climate Adaptation Lab (CAL) is een interdisciplinaire afstudeerstudio op de faculteit Bouwkunde. Het doel is om interdisciplinaire ontwerpprojecten uit te voeren die te maken hebben met de gevolgen van klimaatverandering voor de gebouwde omgeving.

Zuid-Hollandprijs
Het CAL zal zich tijdens het evenement als afstudeerstudio presenteren. Onlangs studeerde de eerste lichting studenten van het Climate Adaptation Lab af. De eerste afstudeerprojecten trokken meteen de aandacht, met onder meer een conceptontwerp voor de bouw van een zogenoemde parachutekering in de Merwede. Het afstudeerproject van bouwkunde-studente Anna Dijk, âWaterslot in het Spuiâ, won zelfs de Zuid-Hollandprijs voor studenten. Het Waterslot is een waterkering die zich kan sluiten bij hoogwater, maar die tevens verschillende recreatiefuncties voor watertoerisme en vakantiegangers herbergt.

Programma
Nadat diverse studenten van het CAL hun projecten hebben toegelicht, verzorgen ingenieursbureau Royal Haskoning, het Delft Infrastructures & Mobility Initiative en het Delft Environment Initiative een presentatie en is er een interactieve workshop. Hierna is er, vanaf 18.00 uur, bij een drankje de mogelijkheid om verder kennis met elkaar te maken.

Meer informatie
http://www.climateadaptationlab.nl/