Gemeente Waddinxveen


Startbijeenkomst gebruikersgroep Bentwoud
logo bentwoud

Het Bentwoud is een 1300 ha groot bos- en natuurgebied dat tussen Rijnwoude/Zoetermeer en Waddinxveen/Boskoop wordt gerealiseerd. Inmiddels is ongeveer de helft van de gronden aangekocht, waarvan 210 ha al is ingericht. Het Bentwoud wordt een voor de Randstad uniek gebied: grootschalig, aaneengesloten en met een natuurlijk karakter.

Â

De provincie Zuid-Holland als opdrachtgever, de Dienst Landelijk Gebied als uitvoerder en Staatsbosbeheer als beheerder van het bos hechten er groot belang aan dat burgers nauw betrokken worden bij de daadwerkelijke realisatie van het Bentwoud. Om hiervoor ruimte te bieden wordt een gebruikersgroep Bentwoud opgericht.

Er is nog veel ruimte om allerlei ideeën en initiatieven in te passen bij de inrichting van het gebied en we willen graag gebruik maken van de creativiteit, kennis en ervaring van burgers (binnen de randvoorwaarden van het bestemmingsplan en het Bosplan). Het doel is om de inrichting, het gebruik en het beheer van het Bentwoud zo goed mogelijk af te stemmen op de wensen van de gebruikers. De groep dient daarom representatief te zijn voor grote groepen gebruikers in de directe omgeving van het Bentwoud en voor gebruikers in de wijdere omgeving. Denk hierbij aan vertegenwoordigers van natuur- en milieugroepen, sportclubs, wandelaars, wijkverenigingen, kunstgroepen, scholen, maar natuurlijk ook u als omwonende van het Bentwoud.

De startbijeenkomst voor de gebruikersgroep Bentwoud is op 19 november 2009 in partycentrum De Tas, De Dam 3 in Benthuizen Aanvang: 19.30 uur, inloop met koffie/thee vanaf 19.00 uur

Tijdens deze bijeenkomst wordt besloten wie er plaats gaat nemen in de gebruikersgroep en hoe deze gaat functioneren.

Bent u geïnteresseerd in het Bentwoud en wilt u meepraten? U kunt zich opgeven voor deelname aan deze bijeenkomst bij Edith Becker Hoff van de provincie Zuid-Holland, e-mail:
evp.beckerhoff@pzh.nl, telefoon 070 4418334.

Meer informatie over het Bentwoud: www.hetbentwoudgroeit.nl