Gemeente Hilversum

Kampioene Minke Booij op 2e Sportontmoeting..

publicatiedatum: donderdag 12 november 2009

Iedereen die sport en bewegen in Hilversum een warm hart toedraagt, is op donderdag 19 november van harte welkom op de Sportontmoeting Hilversum in de Burgerzaal van het raadhuis. De Sportontmoeting Hilversum begint om 19.00 uur. Het programma staat bol van aansprekende actuele sport- en maatschappelijke thema's. Olympisch en wereldkampioen hockey Minke Booij is gastspreker.

De Sportontmoeting Hilversum is een initiatief van sportwethouder Jan Rensen om onder meer de onderlinge kennismaking en samenwerking te stimuleren. De eerste Sportontmoeting Hilversum op 23 april dit jaar was een groot succes.

Ditmaal zal een afvaardiging van de Stichting voor Christelijk Voortgezet Onderwijs in het Gooi een toelichting geven op de LOOT-status die zij heeft verworven. LOOT staat voor Landelijk Overleg Onderwijs en Topsport. Scholen met een LOOT-status bieden bijzondere faciliteiten aan talentvolle sporters om sport en studie zo goed mogelijk te combineren. Daarna zal Free Choice van Versa Welzijn de aanwezigen laten kennismaken met de maatschappelijke stages. Vanaf 2011 moeten leerlingen van het voortgezet onderwijs vrijwilligerswerk doen. Free Choice verwacht dat veel jongeren hun stage graag in de sport willen doorbrengen. Minke Booij zal in haar presentatie ingaan op de basisingrediƫnten die nodig waren voor haar sportieve en persoonlijke successen. Het laatste deel van de avond is gereserveerd voor de informele sportontmoeting, waarbij de aanwezigen onder het genot van een hapje en een drankje de avond nog eens met elkaar kunnen doornemen.

Aanmelden
De gemeente Hilversum nodigt met name sportverenigingen, het onderwijs, sportgerelateerde organisaties en raadsleden uit voor deze tweede Sportontmoeting. U kunt zich aanmelden via sportinfo@hilversum.nl of via 035 629 28 56. Meer informatie staat op www.hilversum.nl/sportontmoeting