Openbare bibliotheek Amsterdam



* Inschrijven nieuwsbrief

IDFA in de OBA

19 t/m 29 november
12 nov 2009 - 14:51
idfa logo

Ook dit jaar is de Centrale Bibliotheek één van de locaties voor het Internationale Documentaire Festival (IDFA).

Van donderdag 19 november t/m zondag 29 november 2009 zijn er dagelijks diverse documentaires te zien in de bibliotheek:

Zondag 22 november, 15.00 - 16.45 uur
A Good Man
Safina Uberoi, Australië, 2009, kleur, video, 79 min De Australische Rachel is veertien jaar geleden getroffen door een beroerte, een etmaal nadat zij en haar kersverse vriend Chris hun ouders hadden verteld dat er een kindje op komst was. Rachel moet verder leven met een viervoudige verlamming. Echtgenoot Chris werpt zich op als trouwe huisvader en wijkt niet van haar zijde. Om de groeiende problemen in zijn zieltogende schapenbedrijf het hoofd te bieden, komt Chris met een creatieve oplossing: hij begint een bordeel.

Dinsdag 24 november, 20.00 - 21.45 uur
The Biggest Chinese Restaurant in the World
Weijun Chen, China, Engeland, VS, Nederland, Denemarken, 2008, kleur, video, 80 min
Met meer dan duizend medewerkers die vijfduizend tafels bedienen, mag het West Lake Restaurant in het Zuid-Chinese Changshe zich met recht het grootste Chinese restaurant ter wereld noemen. The Biggest Chinese Restaurant in the World schetst een beeld van het moderne China door mensen voor en achter de schermen van het restaurant aan het woord te laten.

Woensdag 25 november, 18.00 - 19.30 uur
Dead Youth
Leandro Listorti, Argentinië, 2009, kleur, HD, 74 min Ruim dertig jongeren pleegden tussen 1997 en 2007 zelfmoord in het afgelegen Argentijnse stadje Las Heras. Dat is veel op een bevolking van slechts achttienduizend mensen. In Dead Youth laat regisseur Leandro Listorti de namen van de jongeren die uit het leven stapten een voor een voorbij komen, om vervolgens te pogen de leegte die zij achterlieten in beelden te vangen.

Vrijdag 27 november, 20.00 uur
Book of Miri
Katrine Philp, Denemarken, 2009, kleur, video, 29 min Miri is een jonge vrouw die op internet een tweede leven leidt. Op haar blog heeft ze met foto's en teksten een glamoureus alter ego geschapen.

Zondag 29 november, 15.00 uur
Drona & I
Catherine van Campen, Nederland, 2009, kleur / zwartwit, video, 19 min Een jongen loopt bewonderend rond op een parkeerplaats vol bussen. "Dit is mijn broer Drona", vertelt de twaalfjarige Arjun in voice-over. De negenjarige Drona is gek op bussen en kent volgens Arjun het complete Amsterdamse busnetwerk uit z'n hoofd. Drona is autistisch.

Kijk in de agenda op deze website voor de volledige IDFA programmering in de OBA.

Kaartverkoop via http://www.idfa.nl/ en aan de IDFA festivalkassa in Cineac