Gemeente Tiel


Informatieavond alfahulpen

Er verandert voor alfahulpen veel per 1 januari 2010 in de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). In het kort komt het er op neer dat alfahulpen hun werkzaamheden niet meer via de thuiszorgaanbieders kunnen verrichten. Ook beëindigt Stichting Thuiszorg en Maatschappelijk Werk (STMR) de bemiddeling van alfadienstverlening en de ondersteunende diensten. Alle alfahulpen zijn hierover geïnformeerd.

Als alfahulpen alfahulp wil blijven bieden, dan moeten zij een keuze maken hoe ze dat willen gaan doen. Daarom is er een informatiemarkt voor alfahulpen op donderdag 19 november 2009 om alle alfahulpen in de gelegenheid te stellen goed geïnformeerd en voorbereid een keuze te maken.

Op deze informatieavond zijn de zorgaanbieders in de regio Rivierenland aanwezig. Alfahulpen kunnen daar met hen overleggen over onder andere de mogelijkheden van een dienstverband als alfahulp. Ook voor andere vragen over de nieuwe situatie, die per 1 januari 2010 voor de alfahulpen ontstaat, kunnen alfahulpen op deze avond terecht.

Wanneer: donderdag 19 november 2009
Tijdstip: 18.00 - 21.00 uur
Waar: Beursplein Rivierenland
Adres: Nieuwe Tielseweg 112a in Tiel