Gemeente Enschede

Twee toonaangevende bedrijven openen in Roombeek

Werkgelegenheidsdoelstelling Roombeek bijna bereikt

Op 19 november openen interactief mediabureau TriMM en marketingadviesbureau voor de levensmiddelenbranche Het FOODATELIER hun deuren in Roombeek. Daarmee leveren zij een flinke bijdrage aan de werkgelegenheidsdoelstelling die gemeente Enschede met Roombeek heeft. Door de circa honderd medewerkers die vanaf november 2009 werkzaam zijn bij TriMM en Het FOODATELIER staat de teller eind dit jaar op 800. Het doel is 1200 arbeidsplekken in een afgerond Roombeek.

Specifieke bedrijvigheid
Na de vuurwerkramp is in een rap tempo met de wederopbouw gestart waarbij één van de economische doelstellingen was om min of meer hetzelfde aantal arbeidsplaatsen te realiseren als vlak voor mei 2000. "De bedrijvigheid in Roombeek moet niet alleen zorgen voor voldoende werkgelegenheid, het gaat ons ook om de kwaliteit", benoemt wethouder Eric Helder. "Het type bedrijvigheid moet zoveel mogelijk bijdragen aan de levendigheid van de wijk. Zo wordt thuiswerken gestimuleerd door de uitgifte van woon/werkkavels en zijn twee bedrijfslocaties aangewezen voor specifiek ondernemerschap. Op Roombekerveld biedt het kleinschalige bedrijvenpark werkkavels aan de kleine praktische ondernemer en op CeeCee, de creatieve campus, is ingezet op de kennisintensieve en creatieve dienstverlening. TriMM en Het FOODATELIER passen uitstekend in het ondernemersprofiel dat in Roombeek geldt."

TriMM en FoodAtelier
Interactief mediabureau TriMM opent op 19 november officieel haar deuren op CeeCee, de creatieve campus. Samen met een architect ontwierp directeur Marc Woesthuis en compagnon Kathy van Eijkelenberg het 16 meter hoge pand aan de Moutlaan op het voormalig Grolsch-terrein. De keuze voor CeeCee in Roombeek was een logische. "Op CeeCee onderneemt TriMM met bloedverwanten op loopafstand. En dat werkt heel prettig. De intentie is om samenwerking te stimuleren met ieders specialisme. 'De sleutel tot succes wordt steeds meer bepaald door slimme samenwerkingspartners. Door concentratie van al die specialismen op één plek, loop je makkelijker bij elkaar binnen en wordt de kans op een juiste partner vergroot", legt Marc uit. Dezelfde dag, niet op CeeCee, maar zeker op een bijzondere plek, opent Marc Oude Luttikhuis zijn FOODATELIER in de oude portiersloge van de voormalige dekenfabriek Tetem. Het FOODATELIER is een initiatief vanuit het bedrijf Infodishdat Marc in 2000 in Hengelo startte. Behalve de verhuizing en opening van de creatieve werkplaats voor de foodbranche viert Marc ook het tien-jarig bestaan van zijn marketingadviesbureau voor de levensmiddelenbranche. Hij zocht naar een inspirerende plek voor zijn creatieve werkplaats."Roombeek geeft net even die extra dimensie aan onze werkplaats, waar we met zoveel verschillende kennispartners, bureaus en bedrijven samenwerken aan onze concepten. Door met alle partijen uit de voedingswereld kennis uit te wisselen, kan er echte innovatieve productontwikkeling tot stand komen. Die synergie, daar gaat het ons om. Ik verwacht veel van Roombeek, zeker op creatief vlak", vertelt Marc enthousiast.

Verwachting
Op basis van de reeds verkochte werkkavels, kavelreserveringen en huurcontracten is de verwachting dat er eind dit jaar al meer dan 800 arbeidsplaatsen in Roombeek zijn gerealiseerd. Deze stijging komt met name door de vestiging van TriMM en de verhuizing van EduPer eerder dit jaar van Hengelo naar het Enschedese Roombeek. Respectievelijk dragen deze bedrijven voor 84 en 80 arbeidsplaatsen bij. "De teller staat voorlopig niet stil. Natuurlijk zorgt de economische crisis momenteel wel voor vertraging. Maar de aantrekkelijke ontwikkeling van Op de Brouwerij, het voormalige Grolsch terrein, wordt door ondernemers wel gezien. Het midden- en klein bedrijf is geïnteresseerd in het nieuwe winkelcentrum. En voor CeeCee, ten noorden van het winkelcentrum, hoor ik vanuit het ondernemersloket serieuze vestigingsplannen van ondernemers uit de media, design en art sector. Een voorzichtige prognose op basis van nieuw te verwerven ondernemers in Roombeek maakt het mogelijk om eind 2010 al zo'n 900 arbeidsplaatsen te hebben en eind 2011 ruim 1000. Met het Rijk is in een convenant vastgelegd dat Roombeek in 2010 in een afgeronde situatie 1200 arbeidsplekken rijk is. Roombeek is nog niet af, het gestelde jaar gaan we niet halen, maar het aantal arbeidplaatsen wel", zegt wethouder Helder stellig.

Geplaatst: 16 november 2009.

16 november 2009