Landstede

Landstede Harderwijk opent nieuwe leskeuken tijdens open huis

De opleiding Horeca van Landstede opent donderdag 19 november haar nieuwe leskeuken in het schoolgebouw aan het Westeinde 33. Gelijktijdig is er een uitgebreid open huis met presentaties van alle opleidingen. En ook is er de introductie van de Taalstrippenkaart, de manier om een taal op maat te leren.

De opleiding Horeca begon twee jaar geleden met een toen acceptabele keuken. Om te voldoen aan de groei van de opleiding en de wens om aan te sluiten bij de eisen van de toekomst, is de leskeuken geheel vernieuwd.

Het is een fantastisch goed geoutilleerde keuken geworden, laten de koks van de opleiding weten. We kunnen nu net zo werken als in een gerenommeerd restaurant en dat is een perfecte voorbereiding voor de studenten.

De komende tijd wordt er nog hard gewerkt om het later te openen restaurant te laten aansluiten op hetzelfde niveau. Bezoekers kunnen tijdens het open huis een naam bedenken voor het nieuwe restaurant en daar is een mooie prijs mee te winnen.

Studenten en docenten zullen tijdens het open huis laten zien en vooral de bezoekers ook laten proeven, wat er nu allemaal mogelijk is in deze nieuwe keuken. Daarnaast is er ook volop informatie over de andere opleidingen van Vrij & Gastvrij.

Taalstrippenkaart
Tijdens het open huis wordt ook de Taalstrippenkaart geïntroduceerd. Daarmee kan een verdieping van de taal worden bereikt vanaf de basis die men heeft, flexibel en in eigen tempo.

Daarvoor wordt een taaltest gedaan die is gericht op de specifieke wensen. Of het is om een wereldreis te maken, zich beter te kunnen verwoorden in een technische omgeving, enzovoort.

De test geeft inzicht het niveau dat er is en wat er nog nodig is. Deze test kan tijdens het open huis gratis gedaan worden en aansluitend volgt er een advies.

Met de strippenkaart, die het hele schooljaar geldig is, koopt men aansluitend acht lessen op maat in. De talen waarvoor dit mogelijk is zijn: Engels, Duits, Spaans, Nederlands en Pools.

Met iedere strip van de Taalstrippenkaart 'koopt' u begeleiding en coaching rondom uw taalleervraag. U bepaalt deze vraag, u bepaalt ook de lengte en de frequentie van de begeleiding. Het is zowel voor particulieren als voor bedrijven, zo laten de initiatiefnemers weten. Tijdens het open huis krijgen degenen die een taaltest doen tien procent korting op de taalstrip.

Nieuw
Bij Landstede Training, Opleiding & Advies in Harderwijk start binnenkort de BBL Opleiding: Conciërge.
Conciërges hebben een veelzijdige en verantwoordelijke baan.

In deze opleiding leren conciërges ervoor te
zorgen dat iedereen goed en veilig gebruik kan maken van het (school)gebouw. De opleiding duurt 1 jaar. Tijdens het open huis is er volop gelegenheid om meer te weten te komen over de ze boeiende opleiding.