Pijnacker-Nootdorp


datum 17 november 2009

BP tankstation Emerald officieel geopend

Op donderdag 19 november a.s. verricht wethouder Hans de Jong van economische zaken de officiële openingshandeling van het BP-tankstation Emerald in Delfgauw. Deze nieuwe vestiging van MultiEnergy is een toplocatie in de regio Haaglanden. Gelegen aan de nieuwe provinciale weg N470 tussen de A13 en de A12, vormt de locatie de entree van zowel het bedrijventerrein Ruyven als de woonwijk Emerald in Delfgauw.

Het door architect Kuiper ontworpen tankstation is fraai vormgegeven met een waterval vanaf het dak. De transparante, 40 meter lange washal en de vier ruime wasboxen geven het geheel een open uitstraling. In het ontwerp zijn de modernste technieken toegepast en is alle apparatuur afgestemd op een zeer milieuvriendelijk gebruik. Water terugwininstallaties voor de waterval en de wasstraat, energiezuinige lampen, verwarming en koeling met water dat vanaf een diepte van 60 meter wordt opgepompt zijn voorbeelden hiervan. Daarnaast speelt BP Emerald in op de nieuwste ontwikkelingen ten aanzien van alternatieve brandstoffen. Er zijn besprekingen gaande voor het plaatsen van een oplaadpunt voor elektrische personenauto's en op niet al te lange termijn wordt het station voorzien van een aardgas vulpunt.

Bedrijventerrein Ruyven
Het bedrijventerrein Ruyven is een bedrijvenpark voor bedrijven in de sectoren distributie, transport, groothandel, bouw en industrie. Ruyven is een representatief bedrijvenpark met oppervlakte van 35,5 ha netto. Zowel landelijk opererende als lokaal georiënteerde bedrijven hebben op Ruyven een uitstekende vestigingsplaats gevonden met een prima bereikbaarheid ten opzichte van de rijksweg A13. De kavel voor het benzineverkooppunt ligt in de meest representatieve zone, de zichtlocatie langs de N470, waaraan de meest verregaande kwaliteitseisen zijn gesteld. Het bedrijventerrein is gecertificeerd met het Keurmerk Veilig Ondernemen. Op Ruyven is een parkmanagementorganisatie actief, die het beheer, de kwaliteit en veiligheid op het bedrijvenpark waarborgt. Zo is een beveiligingssysteem met cameratoezicht aangebracht en is de bewegwijzering centraal georganiseerd.