Muziekspektakel op luchtmachtbasis De Peel

Op luchtmachtbasis De Peel vindt op donderdag 19 november 2009 de vierde editie van Young Musicians Spread Their Wings (YMSTW) plaats. Tijdens dit muziekevenement verzorgt het orkest van de Koninklijke Luchtmacht samen met 200 jeugdige muzikanten, afkomstig van diverse fanfares en harmonieën uit de directe omgeving van luchtmachtbasis De Peel een groot muziekspektakel.

In de ochtenduren verzorgen professionele muzikanten van het orkest van de Koninklijke Luchtmacht diverse workshops voor de jeugdige muzikanten. Het middagprogramma wordt ingevuld door een gezamenlijk optreden van alle muzikanten. Tijdens het optreden worden, onder leiding van dirigent en medewerker van de Groep Geleide Wapens Adjudant Maarten Rijs, diverse populaire muziekstukken uitgevoerd voor familie, kennissen en militairen.

De vierde editie van YMSTW is dit jaar uniek, omdat de Commandant Luchtstrijdkrachten, luitenant- generaal Jac Jansen en Tweede Kamerlid, Raymond Knops tot de orkestleden behoren. Het doel van YMSTW is het stimuleren van de muzikaliteit bij jongeren. Meer informatie over Young Musicians Spread Their Wings vindt u op www.youngmusicians.nl.