NCRV

Man bijt hond

Matthijs de Bruijn

Max, Lament en De zwarte doos

Donderdag 19 november

18.55 uur, Nederland 2

Donderdag in NCRVâs Man bijt hond: onlangs maakte minister Plasterk bekend dat omroep Max definitief mag toetreden tot het publieke bestel, met meer zendtijd. Voor al die nieuwe programmaâs heeft de omroep natuurlijk versterking nodig. Joop Schepens uit Goirle is er helemaal klaar voor

In de rubriek âMet de muziek meeâ het nummer âLamentâ, het lievelingslied van Lee de le Hanty. Het is een liedje over een gestorven broer, maar Lee heeft het gespeeld voor haar tweelingzus Kathleen, die een maand geleden overleden is.

Ergens op een plek in ons land is een zwarte doos te vinden. Wint bij de voorbijgangers de nieuwsgierigheid of blijft de angst voor het onbekende? Elke donderdag in Man bijt hond de blije, boze, hilarische en hysterische reacties. De onthulling van de inhoud is exclusief te zien op de website www.manbijthond.nl.

Op de lijn Steenoven â Gaarkeuken komen we vandaag aan in het Gelderse Breedeweg, waar we een schoonmaakster treffen die na een auto-ongeluk een spraakgebrek ontwikkelde. Haar beeldentuin helpt haar echter door moeilijke momenten heen.

De babbelbox staat op Paleis Het Loo.