Herken vanaf morgen een fraudeur en beleggingsfraude

18/11/2009 14:50

Studiecentrum Rechtspleging SSR

Beleggingsfraudes zijn aan de orde van de dag. Er zijn al wat slachtoffers gevallen. In alle lagen van de bevolking. Fraudes die vaak beginnen met misbruik van vertrouwen Denk aan de Ponzi-zwendel van René van de B. en Madoff (VS. Door de wereldwijde kredietcrisis komen er nog meer beleggingsfraudes aan het licht. Maar hoe wordt fraude gepleegd? Hoe kun je ontdekken of je met een fraudeur te maken hebt? Hoe kun je een malafide beleggingsproduct of een onzuivere bedrijfsvoering herkennen? Hoe kan beleggingsfraude juridisch en praktisch worden aangepakt? En waarom functioneert het toezicht onvoldoende?

Het boek Beleggen in gebakken lucht, een nieuwe publicatie van SSR (of Studiecentrum Rechtspleging, het eigen opleidingsinstituut van de rechterlijke macht en het Openbaar Ministerie, in Zutphen) dat morgen wordt gepresenteerd, geeft antwoord op deze en nog veel meer belangrijke vragen. Het boek is geschreven door mr. Frans Roest en mr. drs. R. Stijnen in samenwerking met SSR lector strafrecht en officier van justitie mr. Hans Pieters. Pieters is mede door zijn jarenlange ervaring als fraudeofficier van justitie, een autoriteit op het gebied van fraude.

SSR organiseert samen met Uitgeverij Kerckebosch in kader van de presentatie van het boek morgen 19 november een verhelderend middagcongres met de gelijknamige titel Beleggen in gebakken lucht . Locatie Regardz Heerlickheijd te Ermelo. Aanvang 12.30 uur.

Grote actualiteit

Het fenomeen beleggingsfraude heeft grote actualiteitswaarde. Boek en congres gaan in op de volgende onderwerpen: de veelvoorkomende verschijningsvormen en kenmerken van beleggingsfraude, de psychologie van de beleggingsfraude, de bestuursrechtelijke handhaving, de strafrechtelijke aanpak, de civielrechtelijke aansprakelijkheid, de rol van de toezichthouders. Ook wordt aandacht besteed aan de advisering aan consument en bedrijfsleven ter voorkoming van oplichting. Het congres is bestemd voor het OM, de rechterlijke macht, advocaten, bankiers, beleggers en journalisten.





http://www.kerckebosch.nl