Peter Glas voorgedragen als nieuwe voorzitter Unie van Waterschappen

19/11/2009 09:37

Unie Van Waterschappen

Den Haag - 19 november 2009. Een vertrouwenscommissie uit de ledenvergadering van de Unie van Waterschappen heeft een voordracht gedaan voor een nieuwe Unievoorzitter: mr. drs. P.C.G. Glas. Vrijdag 18 december neemt de ledenvergadering van de Unie een besluit over deze voordracht.

Als de ledenvergadering van de Unie van Waterschappen instemt met zijn benoeming, wordt hij voorzitter van het bestuur en de ledenvergadering, die bestaat uit de bestuurlijke vertegenwoordigers van de waterschappen. Daarnaast treedt hij onder meer op als boegbeeld van de waterschappen en onderhoudt contacten met andere bestuurders, zoals bewindspersonen en voorzitters van andere grote belangen- en koepelorganisaties, zoals IPO en VNG.

Peter Glas (53) is als watergraaf tevens voorzitter van Waterschap De Dommel.

DE UNIE VAN WATERSCHAPPEN

De 26 Nederlandse waterschappen zijn verenigd in de Unie van Waterschappen. De Unie van Waterschappen is de spreekbuis van de waterschappen bij de Europese Unie, het parlement en de ministeries. Ook is de Unie partner in veel overleg- en adviesorganen, zoals het Interprovinciaal Overleg en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten. De Unie neemt zelf initiatieven om onderwerpen op de politieke agenda te krijgen.