Gemeente Bodegraven

in Bodegraven

Bureau Discriminatiezaken nu ook actief in Bodegraven

Wethouder J.C. Goudbeek en de heer G.J. Ankoné, directeur van het Bureau Discriminatiezaken Hollands Midden en Haaglanden, hebben de uitvoeringsovereenkomst `Antidiscriminatievoorziening' ondertekend. Vanaf vandaag kunnen inwoners van Bodegraven met klachten of vragen over ongelijke behandeling terecht bij het Bureau Discriminatiezaken Hollands Midden en Haaglanden.

Met de inrichting van een laagdrempelige antidiscriminatievoorziening voldoet de gemeente Bodegraven aan de verplichting van de op 1 juli 2009 van kracht geworden Wet `Gemeentelijke
antidiscriminatievoorzieningen". Tot nu toe konden discriminatiezaken alleen bij het politiebureau worden gemeld. Nu is het ook mogelijk om vermoedens van discriminatie of ongelijke behandeling te melden bij de gespecialiseerde medewerkers van het Bureau Discriminatiezaken.

Het bureau verricht onderzoek naar de aard en omvang van discriminatie. Een team van deskundige en betrokken consulenten behandelt klachten over discriminatie. Daarbij is wederhoor het uitgangspunt: de `aangeklaagde' partij wordt de mogelijkheid geboden om te reageren op de klacht.

Discriminatie blijkt aanzienlijke schade te kunnen veroorzaken bij de slachtoffers. Onterecht beschuldigd worden van discriminatie kan echter eveneens zeer negatieve gevolgen hebben voor degene die het betreft. Het Bureau Discriminatiezaken staat daarom garant voor een zorgvuldige behandeling van klachten.

Het Bureau Discriminatiezaken Hollands Midden en Haaglanden is te bereiken via telefoonnummer 0800-321 86 86 (gratis), per e-mail via bureau@discriminatiezaken.nl of via de website
www.discriminatiezaken.nl.