Gemeente De Ronde Venen


Gemeente verbetert toegankelijkheid Vinkeveense Plassen

Medio dit jaar bereikte de gemeente De Ronde Venen overeenstemming met de grondeigenaren over de aankoop van de benodigde grond rondom de Doorvaart De Heul.

Deze grond is nodig om de doorvaart te verleggen en de toegankelijkheid naar de Vinkeveense Plassen te verbeteren. Om het vertrekpunt van deze plannen vast te leggen, is een nota van uitgangspunten opgesteld. Het college van B en W heeft dinsdag 17 november besloten de gemeenteraad voor te stellen in te stemmen met deze nota van uitgangspunten.

Â

De Vinkeveense Plassen kunnen op verschillende manieren bereikt worden over het water. Aan de zuidzijde ligt de belangrijke maar zeer smalle doorvaart De Heul. Deze zorgt in de zomermaanden voor veel opstopping bij varende recreanten. Aanleiding voor de wens van de gemeente De Ronde Venen om de doorvaart te verleggen en een wandelâ en fietspad naar de Demmerikse Kade aan te leggen. Ook wordt een kleine parkeerplaats met een aantal voorzieningen voor varen, wandelen en fietsen gerealiseerd.

Medio dit jaar bereikte de gemeente overeenstemming met de grondeigenaren over de aankoop van de benodigde grond. Daarna zijn de contouren van dit project uitgewerkt in de nota van uitgangspunten. Hierin zijn op globale wijze de (beleids)uitgangspunten van dit project weergegeven.

Deze nota van uitgangspunten is binnenkort in te zien op de gemeentelijke website onder kopje âprojectenâ.

Â

Op woensdagavond 2 december wordt deze nota behandeld in het Ronde Tafel Gesprek (RTG). Het RTG is altijd openbaar en biedt belangstellenden de mogelijkheid om te reageren. De behandeling door de gemeenteraad is gepland op donderdagavond 17 december.