Gemeente Giessenlanden


Website Giessenlanden verbeterd

Uit de publicatie van de zogenaamde âOverheid.nl Monitorâ op 10 november 2009 blijkt dat Giessenlanden wederom is gestegen in de ranglijst. Giessenlanden staat nu op de 265ste plaats en scoort hierdoor het hoogst in vergelijking tot de gemeenten in de Alblasserwaard/Vijfheerenlanden.

Lage score AV-regio

Deze landelijke meting van het Ministerie van Binnenlandse Zaken onderzoekt de sites van alle (deel)gemeenten in Nederland. De gemeente met de hoogste positie in de ranglijst is Capelle aan den IJssel. Gemeente Nieuw-Lekkerland staat op de 441ste plaats en neemt hiermee de laagste positie in op de ranglijst. Gemiddeld scoren de gemeenten in de Alblasserwaard laag. Bij de laagst scorende 75 gemeenten van Nederland staan maar liefst 6 van de 8 gemeenten. Alleen Giessenlanden en Zederik scoren hoger.

Â

Stijgende lijn

Giessenlanden startte ooit op de 428ste plaats van de ranglijst en is door het uitbreiden en verbeteren van de website opgeklommen tot de huidige positie. De gemeente wil deze stijgende lijn vasthouden. Onder meer door gebruik te maken van het onlangs gestarte Burgerpanel Dienstverlening zal in de komende periode de website en dus de dienstverlening van de gemeente nog verder verbeteren.