Gemeente Harderwijk


Rioolreiniging en inspectie in Zeebuurt en Friesegracht

19/11/2009

Jaarlijks laat de gemeente Harderwijk een gedeelte van haar rioolstelsel onder hoge druk reinigen en inspecteren. Dit jaar is de riolering aan de beurt die globaal wordt omsloten door de Plantage, Stationslaan, Verkeerweg, Couperuslaan en de N302.

De komende twee weken is de riolering in de Zeebuurt en de Friesegracht aan de beurt. De aannemer start in het gebied omsloten door de Selhorstweg, Verkeersweg, Flevoweg en de Burgemeester de Meesterstraat. Aansluitend volgt het gebied omsloten door de Selhorstweg, Vitringasingel, Stationslaan en de Verkeersweg. Weersomstandigheden kunnen de werkvolgorde aanpassen. De aannemers Dusseldorp uit Ermelo (reiniging) en Vriezen uit Varsseveld (inspectie) voeren de werkzaamheden uit. Naar verwachting heeft de aannemer voor de wijken Zeebuurt en Friesegracht twee weken nodig.

Hinder
U kunt de riolering gewoon blijven gebruiken tijdens de werkzaamheden. De reinigingsautoâs kunnen tijdelijk de straat blokkeren. De riolering wordt onder hoge druk gereinigd. Hierbij kan rioollucht ontsnappen via de watersloten in de woningen. Mogelijk hoort u een borrelend geluid in de toiletpot, wastafel en/of doucheputje. Als er rioollucht ontsnapt, kan in een enkel geval het water in de watersloten van het toilet en andere afvoeren mee omhoog komen. Wij raden u daarom aan, als de reinigingsautoâs bij u in de straat bezig zijn, het deksel van het toilet te sluiten en zo mogelijk te verzwaren. Hebt u na de werkzaamheden last van rioolstank in de woning, dan is de stankafsluiter van een wastafel of douche leeggezogen. Even de kraan laten lopen is voldoende om dit te verhelpen.

Voor eventuele overlast vragen wij uw begrip. Van de inspectie die na de reiniging wordt uitgevoerd, ondervindt u geen hinder. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Snel Herstel, tel. 411 333.


____________________