Gemeente Hilversum

Comité Volksfeesten stopt ermee maar evenementen gaan door

publicatiedatum: donderdag 19 november 2009

Per januari 2010 stopt de stichting Hilversums comité nationale volksfeesten met haar werkzaamheden. Dit tot grote spijt van de Gemeente Hilversum.

De gemeente gaat op zoek naar andere organisatoren van de volksfeesten. Voor de kermis, waarmee het geld verdiend wordt voor de andere evenementen, is de gemeente reeds in gesprek met een ervaren kermisexploitant. Voor Koninginnedag, de 5 mei-viering en de intocht van sinterklaas zal op korte termijn een oplossing komen.

Reden voor het stoppen met de werkzaamheden is de regelgeving, meldt het comité in een persbericht. "Als gemeente kunnen we voor het comité geen uitzondering maken op de regels," aldus wethouder Jan Rensen. "Alle evenementen moeten passen binnen de subsidie- en de evenementenverordening, waarvan transparantie en veiligheid een belangrijk onderdeel uitmaken. En ja, daar horen veel maatregelen en ook overleg bij."

De gemeente wil de leden van het comité erg graag bedanken voor de enorme inzet die zij zich de afgelopen jaren hebben getoond. Rensen: "Zij hebben met hun vrijwilligers een zeer waardevolle bijdrage geleverd aan de Hilversumse samenleving. Het is jammer dat we uit elkaar gaan, maar het biedt ook kansen aan andere bewoners of ondernemers van Hilversum om met nieuwe ideeën te komen."