Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 09.55 uur

Utrecht, 19-11-2009

Straatroof

NIEUWEGEIN Een oudere vrouw raakte in de nacht van woensdag 18 op donderdag 19 november lichtgewond bij een beroving.

Rond 02.00 uur parkeerde een 72-jarige vrouw uit Nieuwegein haar auto op een parkeerplaats aan de Bergwal. Zij zag dat twee jongens op een scooter over de parkeerplaats reden en vertrouwde het niet. Terwijl zij met haar gsm met een bekende aan het bellen was, zag zij dat de scooter met de twee jongens naast haar auto stopte. Direct werd een ruit van het voorportier ingeslagen en pakte één van de verdachten haar tas. De vrouw hield de tas echter vast, maar het lukte de verdachte toch die los te rukken. Daarbij liep zij letsel aan haar hand op. De verdachten gingen er met hun buit op de scooter vandoor.

Gewaarschuwde agenten gingen met spoed ter plaatse. Terwijl enkele agenten met het slachtoffer spraken, keken andere agenten in de omgeving naar de verdachten uit. Zij werden niet meer aangetroffen.

Het hevig geschrokken slachtoffer had alleen een signalement van één van de verdachten: een lichtgetinte jongeman met donker haar. Hij droeg een blauwe jas met witte strepen. Beiden droegen geen helm en zij reden op een rode scooter.

Aan getuigen van de beroving en aan mensen die de rode scooter met daarop de verdachten rond 02.00 uur op of in de buurt van de Bergwal hebben zien rijden, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Lekstroom op telefoonnummer 0900-8844.

Fietsster gewond

IJSSELSTEIN Een fietsster raakte op woensdagavond 18 november gewond bij een aanrijding met een bromfietsster.

Rond 20.40 uur reed een 16-jarige bromfietsster uit Nieuwegein over de Poortdijk, komende uit de richting van het centrum. Op de kruising met de Utrechtseweg verleende zij geen voorrang aan een 24-jarige fietsster uit IJsselstein, met een aanrijding tot gevolg. De fietsster liep hoofdletsel op en had last van haar nek. Zij werd voor onderzoek per ambulance naar het Sint Antoniusziekenhuis in Nieuwegein gebracht.

Mijn fiets

HOUTEN Op woensdag 18 november viel een jongen door de mand toen hij er met de gestolen fiets van een agent vandoor wilde gaan.

Rond 14.00 uur zag een agent in zijn vrije tijd zijn twee dagen eerder in Houten gestolen fiets op Het Rond staan. Terwijl hij met een passerende biker van de politie sprak, zag hij dat een jongen de fiets pakte. Hij vroeg wat de jongen met de fiets ging doen, waarop de jongen zei dat het zijn fiets was. De agent hielp hem meteen uit de droom door te zeggen dat de agent zelf de eigenaar van de fiets was. De jongen, een 17-jarige inwoner van Houten, werd daarop aangehouden voor diefstal c.q. heling van de fiets. Hij werd naar het politiebureau overgebracht en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Brand

HAGESTEIN Op woensdagavond 18 november ontstond door onbekende oorzaak brand in de kap van een boerderij.

Rond 23.00 uur kregen de brandweer en politie de melding van een uitslaande brand in een boerderij aan de Lekdijk. Ter plaatse bleek het te gaan om een leegstaande boerderij die gerenoveerd werd en waarvan de rietenkap in brand stond. Gezien de grote van de brand werden de brandweerkorpsen van Hagestein en Vianen ingezet, ondersteund door Kockengen, Kamerik en IJsselstein. Kort na 01.00 uur werd het sein brand meester gegeven.

De oorzaak van de brand is vooralsnog onbekend. Aan getuigen die rond 23.00 uur iets verdachts hebben gezien op of in de omgeving van de Lekdijk wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Lekstroom op telefoonnummer 0900-8844.