Gemeente Echt-Susteren


Uit de Raadsvergadering

De gemeenteraad heeft op 12 november vergaderd. Wilt u weten wat de raad toen allemaal heeft besloten?

Â

De raad heeft de begroting 2010 vastgesteld. In deze begroting is aangegeven wat de gemeente in 2010 allemaal gaat doen en hoeveel dat gaat kosten. Verder is in de begroting aangegeven hoeveel inkomsten de gemeente verwacht binnen te krijgen. De plannen voor 2010 kosten iets meer dan ⬠66 miljoen. De inkomsten liggen een klein beetje hoger. Aan de begroting is toegevoegd dat er ook financiële bijdrage voor het Wijkontwikkelingsplan Schilberg in het Meerjareninvesteringsplan moet worden opgenomen.

De raad heeft het college verder gevraagd:


- bij de gemeenteraadsverkiezingen op 3 maart 2010 extra aandacht te besteden aan de controle van volmachten


- een nota Cultuurbeleid voor te bereiden.


- een voorstel over de kledingbank en voedselbank aan de raad voor te leggen.


- met ingang van het schooljaar 2011-2012 het bewegingsonderwijs mogelijk te maken


- in overleg te treden met de betrokken instellingen om het aankomende probleem dagopvang ouderen in de kernen op te lossen


- te onderzoeken hoeveel gevaarlijke stoffen er via de gemeente worden vervoerd en te proberen de risicioâs voor de inwoners te beperken.


- de raad informatie te verstrekken over de stand van zaken m.b.t. motorcrossterrein Sint Joost en dit project z.s.m. vlot te trekken.


- te zorgen voor een goed transparant loket voor begeleiding van ondernemers en het initiatief te nemen tot het oprichten van een werkgroep MKB


- ervoor te zorgen dat het door een particuliere ondernemer ingediende plan voor het oprichten van een nieuw winkelcentrum in Susteren uiterlijk in februari 2010 aan de raad ter besluitvorming wordt voorgelegd.


- het dorpsontwikkelingsplan Koningsbosch vlot te trekken.

Â

In juli 2009 heeft de raad een verbeterplan voor zich zelf vastgesteld. De raad heeft nu ook de daarvoor benodigde gelden ter beschikking gesteld.

Ook heeft de raad een nieuwe Nota Reserves en Voorzieningen vastgesteld, waarin is aangegeven hoeveel geld de gemeente opzij heeft gelegd voor specifieke doelstellingen. De raad heeft daarbij besloten de gereserveerde gelden voor de multifunctionele ruimte in Echt (⬠700.000) en een deel van de reserve vervanging vervoermiddelen (bijna ⬠160.000) over te hevelen naar de reserve waaruit Dorps- en Wijkontwikkelingsplannen worden betaald. Ook de Nota Heffingen 2010, waarin de kaders voor het heffen van belastingen en het tarievenbeleid zijn vastgelegd, is door de raad vastgesteld.

Tenslotte heeft de raad ook de najaarsnota 2009 vastgesteld. Dat is een tussentijdse bijstelling van de begroting 2009. De raad heeft het college daarbij gevraagd het aanbestedingsvoordeel van het project parkeerruimte Heidestraat te gebruiken voor de bestrating van de Aardenweg.