Senternovem

18-11-2009 | Congres Duurzame Overheden & Duurzaam Inkopen

Op 19 november vindt hét overheidscongres over duurzaamheid plaats: `Duurzame Overheden & Duurzaam Inkopen'. Maar liefst 19 deelsessies staan op het programma. Deze gaan in op initiatieven en inkopen die leiden tot klimaatneutrale gemeenten. Ook kunnen deelnemers in gesprek gaan met minister Cramer. Bovendien reikt de minister een prijs uit aan de gemeente die de meest duurzame inkoop heeft gedaan.

Elektrisch rijden, het succesvol opzetten van een lokaal energiebedrijf, de borging van het klimaatbeleid, het rendabel maken van bio-energie... Het is slechts een greep uit de onderwerpen die op het programma staan tijdens het jaarlijkse congres over duurzame overheden. Daarnaast gaat dit jaar veel aandacht uit naar duurzaam inkopen. Organisaties die een concrete vraag hierover hebben, kunnen tijdens het congres het `loket duurzaam inkopen' bezoeken. De adviseurs van SenterNovem zijn de hele dag beschikbaar voor uitleg.

Prijsvraag Duurzaam Inkopen
Alle gemeenten hebben een praktijkvoorbeeld van duurzaam inkopen kunnen aanmelden voor de Prijsvraag Duurzaam Inkopen. Een deskundige vakjury heeft alle inschrijvingen beoordeeld en de gemeente gekozen die het afgelopen jaar de meest duurzame inkoop gedaan heeft. Minister Cramer reikt de prijs tijdens het congres uit aan de winnende gemeente. Bij de organisatie van het congres zijn verschillende partijen betrokken, waaronder het ministerie van VROM, de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, Vereniging Klimaatverbond Nederland, SenterNovem en EnergieTransitie.