Senternovem

18-11-2009 | Innovatie-estafette met een Koninklijk tintje

De Innovatie-estafette 2009 vormde op 4 en 5 november hét podium waar bedrijfsleven, kennisinstituten en overheden gezamenlijk innovaties demonstreerden én nieuwe projecten startten. De estafette is een initiatief van de Club van Maarssen die innovatie stimuleert op het gebied van water, transport en mobiliteit. Het platform Duurzame Mobiliteit adviseerde over de organisatie en was vanzelfsprekend aanwezig. Een van de hoogtepunten van de tweedaagse vormde de lancering van het Formule E-team, waarvan Prins Maurits als voorzitter is benoemd.

Het Formule E-team fungeert als aanjager voor de marktintroductie van elektrisch vervoer in Nederland. Het streven van het kabinet is om Nederland de proeftuin van elektrisch rijden te maken. Prins Maurits is als voorzitter van het Formule E-team een spin in het web van (internationale) bedrijven en organisaties die zijn betrokken bij elektrisch rijden. Daardoor signaleert hij snel kansen en belemmeringen en kan deze direct oppakken.

De Innovatie-estafette vond plaats op het voormalige Vliegkamp Valkenburg in Katwijk. In debatten en themasessies kwamen onder meer de toekomst van de elektrische auto en de duurzame bereikbaarheid van de Randstad aan de orde. Maar ook innovaties op andere terreinen, zoals ondergronds bouwen en omgaan met water, stonden volop in de schijnwerpers. Daarnaast was op de innovatiemarkt een groot aantal demonstraties te zien van innovatieve producten. Zo presenteerde de luchtvaartsector oplossingen om schoner en stiller te vliegen. Bezoekers konden dit `nieuwe vliegen' in een vluchtsimulator aan den lijve ondervinden.

Ter gelegenheid van de estafette presenteerde het platform Duurzame Mobiliteit een speciaal nummer van het `Change magazine' dat helemaal gewijd is aan de ontwikkelingen op het gebied van duurzame mobiliteit.
Wijzigingsdatum | 18-11-2009