Ziekenhuis St. Jansdal Harderwijk

Persberichten St Jansdal

Certificaat voor borstvoeding (19-11-2009)

De kraamafdeling en de kinder- en tienerafdeling van ziekenhuis hebben onlangs het borstvoedingscertificaat ontvangen. Dit betekent dat St Jansdal voldoet aan de voorwaarden voor een hoge kwaliteit aan begeleiding bij borstvoeding van de Stichting Zorg voor Borstvoeding. De afdelingen hebben drie jaar flinke inspanningen geleverd om de puntjes op de i te zetten. Tijdens een feestelijke bijeenkomst in het ziekenhuis werd het certificaat overhandigd.

Stichting Zorg voor Borstvoeding ziet erop toe dat het ziekenhuis zich aan alle tien vuistregels houdt en heeft grondig onderzoek gedaan. Tijdens de beoordeling heeft de stichting diverse groepen mensen geïnterviewd, zoals teamleiders van de afdeling, moeders en verpleegkundigen.

Bij blijven
Iedereen van de kraamafdeling en de kinder- en tienerafdeling moet daarom goed op de hoogte zijn van alles omtrent borstvoeding en daarom vinden regelmatig bijscholingen plaats. Een van de vuistregels is dat moeders uitgelegd krijgen hoe de baby aangelegd moet worden en hoe de melkproductie in stand gehouden kan worden, zelfs als de baby van de moeder gescheiden wordt. Hier is een goede afstemming tussen de kraam- en couveuseafdeling essentieel.

Een hele eer

De komst van de twee lactatiekundigen op de afdeling heeft bijgedragen aan het behalen van het certificaat. Ook moeders vinden dat er echt verbeteringen te zien zijn. Het certificaat is een bevestiging daarvan.

Na drie jaar wordt opnieuw beoordeeld of het ziekenhuis het certificaat mag houden. Het is niet eenvoudig om het borstvoedingscertificaat te verkrijgen. Dat vergt veel motivatie en enthousiasme van de medewerkers. Het is dan ook een hele eer dat het St Jansdal vanaf nu een âborstvoedingsvriendelijk ziekenhuisâ is. Certificaat voor borstvoeding

---