Gemeente Appingedam

Aanleg Kiss & Ride plaats Olingermeeden

Door toename van het autogebruik en het aantal automobilisten ontstaan de laatste jaren steeds meer verkeersknelpunten op het wegennet van Appingedam. Deze ontstaan met name op locaties waar centrumfuncties en andere maatschappelijke functies zich concentreren.

Een van de belangrijkste knelpunten binnen de gemeente is de situatie ter plaatse van de obs Jan Ligthart aan de Olingermeeden.

Hier ontstaan dagelijks verkeersopstoppingen ten gevolge van het haal- en brengverkeer van schoolkinderen.

Aangezien er ter plaatse geen beschikking is over voldoende opstelruimte voor haal- en brengverkeer wordt er op de rijbaan van de Olingermeeden geparkeerd. Hierdoor wordt het doorgaand verkeer de doorgang belemmerd en ontstaan hinderlijke en verkeersonveilige situaties voor de verkeersdeelnemers.

Daarom is in directe samenwerking met de schooldirectie, schoolteam, ouders van schoolkinderen, mensen uit de woonomgeving, gemeente en politie een oplossing gezocht.

Dit heeft geleid tot het aanleggen van een âKiss & rideâ plaats met een oversteekplaats en haal- en brengplek in de K. Doormanstraat.

Tegelijkertijd zal de Leliesingel worden afgesloten voor autoverkeer. Dit om het probleem van sluipverkeer door de wijk te voorkomen c.q. op te heffen.

De werkzaamheden hiervoor zullen starten medio 18 november aanstaande.

Voor het aanleggen van de oversteekplaats zal de Olingermeeden voor de duur van 5 dagen moeten worden afgesloten. Dit zal volgens planning plaatsvinden in de 3e week van 2010 (11 januari) Hiervoor zal het verkeer worden omgeleid via de Meedensingel.

Gewijzigd op: 18-11-2009