Politie Groningen

Donderdag 19 november 2009

Provincie Groningen, 19-11-2009

Groningen: politie rolt hennepplantages op

De politie heeft woensdag meerdere hennepplantages opgerold. In een woning aan de Marmerstraat trof de politie 900 hennepplanten aan, in een woning aan de Ossehoederstraat 329 planten, in een woning aan De Waard 87 hennepplanten, aan de Fivelstraat 20 planten en bij een woning aan de Loopplank drie growtenten met daarin 120 oogstklare planten. De politie maakt proces-verbaal op, de planten en bijbehorende apparatuur zijn vernietigd.

Groningen: man aangehouden voor roof

Een 27-jarige man uit Groningen is woensdagmorgen door de politie aangehouden voor een straatroof. De man wordt ervan verdacht een 29-jarige vrouw uit Nieuw Vennep te hebben beroofd. De vrouw moest daarbij op de Grote Markt onder bedreiging van een afgebroken flessenhals een geldbedrag van de verdachte pinnen. Ze moest uiteindelijke het gepinde bedrag van 15 euro en haar mobiele telefoon afstaan. Het slachtoffer kon ontkomen door hard weg te rennen en om hulp te roepen. Toegesnelde agenten hielden de man na het incident korte tijd later in de Oude Ebbingestraat aan. Hij had een geldbedrag van 15 euro en een mobiele telefoon op zak. De 27-jarige zit vast. De politie stelt een onderzoek in.

Groningen: winkel overvallen

Een 26-jarige medewerker van een winkel aan de Diamantlaan is woensdagmiddag door een onbekende man overvallen. De verdachte bedreigde de medewerker daarbij met een scherp voorwerp en eiste geld. De dader pakte vervolgens een geldbedrag uit de kassa en ging er met de buit vandoor. De politie beschikt over een signalement van de overvaller en stelt een onderzoek in. Getuigen die meer informatie hebben over het incident worden verzocht contact op te nemen met de politie. De politie is bereikbaar via 0900-8844 (lokaal tarief).

Groningen: ongeval op bedrijfsterrein

Een 51-jarige man uit Assen is woensdagmiddag gewond geraakt bij een ongeval op een bedrijfsterrein aan de Fabriekslaan in Groningen. De vrachtwagenchauffeur was van zijn truck gevallen op het moment dat hij een afdekzijl aan het spannen was. Vermoedelijk viel de man door de krachtige wind van gistermiddag. De man is met nog onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht.

Groningen: politie houdt verdachten van heling aan

Aan de Huygensstraat heeft de politie twee verdachten van heling aangehouden. Een politieagent zag de jongens van 15 en 16 jaar voor het pand rommelen aan een aantal fietsen zonder slot. Even later reden ze elk op een fiets weg. De agent heeft de mannen aangehouden. Zij verklaarden dat zij wisten dat de fietsen van diefstal afkomstig waren. De politie maakt proces-verbaal tegen hen op.

Groningen: spugende man aangehouden

De politie heeft woensdagnacht een 47-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Op de Vismarkt werden agenten aangesproken door studenten. Zij verklaarden beledigd en bespuugd te zijn door de man. De verdachte stond op dat moment nog bij hen in de buurt en rende hard weg. Politieagenten zetten de achtervolging in en hielden de man aan.

Groningen: alcomobilist aangehouden

Op de Kastanjelaan hielden politieagenten een 32-jarige man aan voor rijden onder invloed. De man viel op doordat hij de mistlichten van zijn auto had ingeschakeld. Agenten lieten de man stoppen en namen hem een blaastest af. Daaruit bleek dat de man 0,6 promille alcohol in zijn bloed had. Ook bleek dat het rijbewijs van de man was verlopen en dat hij nog een aantal boetes had openstaan. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Hoogezand: inbraak bedrijf

Bij een bedrijf aan de Foxham in Hoogezand is tussen dinsdag 16:15 uur en woensdag 07:30 uur ingebroken. Het pand was behoorlijk overhoop gehaald. Vanuit een kluis is een groot maar nog onbekend geldbedrag weggenomen. De politie is een onderzoek gestart.

Stadskanaal: auto kantelt na aanrijding

Bij een eenzijdig ongeval aan de Contintenlaan is woensdagmiddag een 52-jarige man uit Stadskanaal gewond geraakt. De man was met zijn auto tegen een betonnen paal gereden. Door de klap kantelde de auto en kwam de bestuurder klem te zitten. De bestuurder is door de brandweer uit de auto gehaald en vervolgens per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De politie onderzoekt de aanrijding.

Kornhorn: bestelbus botst met vrachtwagen

Op de Noordwijkerweg in Kornhorn vond woensdagmiddag een verkeersongeval plaats. Een 52 jarige man uit Grootegast raakte met zijn bestelbus vermoedelijk op de verkeerde weghelft en botste vervolgens tegen een vrachtwagen, bestuurd door een 58-jarige man uit Zuidlaren. Een 50-jarige bestuurster van een personenauto moest voor de gecrashte voertuigen uitwijken en botste vervolgens tegen een boom. De bestuurder van de bestelbus is met diverse verwondingen afgevoerd naar het ziekenhuis. De politie maakt van het ongeval een registratie op.

Stadskanaal: alcomobiliste aangehouden

Politieagenten hebben woensdagnacht op de Cornelis Dopperlaan een 42-jarige vrouw uit Stadskanaal aangehouden voor rijden onder invloed. De agenten reden achter de vrouw en gaven haar een stopteken. Een blaastest wees uit dat zij 1,7 promille alcohol in haar bloed had.

Het rijbewijs van de vrouw is ingevorderd. Ook kreeg zij een proces-verbaal en een rijverbod van 9 uur opgelegd.

Stadskanaal: jongen op de bon voor illegaal vuurwerk

De politie heeft woensdagochtend op de Utrechtselaan in Stadskanaal een 15-jarige jongen uit Winschoten aangehouden. De knaap stak vuurwerk af. Het bleek te gaan om een nitraatbom. Hij bleek nog 38 nitraatbommen in zijn bezit te hebben. Het vuurwerk werd in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Provincie Groningen: politie controleert op snelheid

De politie controleerde woensdag 18 november op drie plaatsen op snelheid.

* Garmerwolde, Provincialeweg N360: aantal geregistreerde voertuigen: 2041, aantal overtredingen: 11, hoogst gemeten snelheid: 96 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.
* Wildervank, Woortmanslaan: aantal geregistreerde voertuigen: 539, aantal overtredingen: 76, hoogst gemeten snelheid: 92 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

* Westerlee, Hoofdweg: aantal geregistreerde voertuigen: 313, aantal overtredingen: 103, hoogst gemeten snelheid: 76 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.